Uitnodiging ondernemers voor de banenmarkt van het Astrum College in Velp (Gld.)
Rien ter Veen - Docent / LRA ambassadeur
COG Vallei & Gelderland-Midden - 715 Astrum College

Website
Onderwijs Nieuws van onze leden

Uitnodiging ondernemers voor de banenmarkt van het Astrum College in Velp (Gld.)

COG Vallei & Gelderland-Midden - 715 Astrum College

Op de huidige krappe arbeidsmarkt is het lastig om jonge enthousiaste en gekwalificeerde medewerkers te vinden Wellicht dat dit ook voor u speelt. Als onderwijsinstelling is het onze taak om jonge mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Een goede beroepskeuze van jongeren is een belangrijk onderdeel hiervan. Echter, uit onderzoek blijkt dat veel middelbare schoolleerlingen niet goed voorbereid zijn op deze keuze. Dit leidt tot onnodig hoge uitvalcijfers in het beroepsonderwijs.   

Het lijkt ons goed om de handen ineen te slaan. Om ervoor te zorgen dat u straks gemotiveerde en enthousiaste medewerkers krijgt en dat jongeren een goede gemotiveerde keuze kunnen maken. Hiervoor organiseert het Titus Brandsma College i.s.m. het Astrum College een beroepskeuze project. 

De eerste stap van dit project is reeds afgerond. De leerlingen hebben speeddates (korte kennismakingsmomenten) gehad met mensen uit verschillende beroepsgroepen. Op basis hiervan hebben de leerlingen aangegeven in welke beroepen in de diverse sectoren zij zich willen verdiepen.  

Om deze verdieping te realiseren, organiseert het Titus Brandsma College samen met het Astrum College een banenmarkt waarvoor we u van harte uitnodigen. U krijgt tijdens de banenmarkt een eigen tafel met vermelding van uw beroep of branche. Leerlingen gaan vervolgens in gesprek met de beroepsbeoefenaren van de door hun gekozen sectoren. Zij proberen een match realiseren. Een positieve match betekent dat de leerling twee dagen mag meelopen in uw organisatie en kan kennismaken met de werkzaamheden. Uiteraard hopen wij dat deze match en verdere kennismaking voor zowel de leerling als voor u interessant is. Wellicht brengt deelname aan de banenmarkt u een enthousiaste toekomstige werknemer of iemand die hierdoor goed geïnformeerd uw branche komt versterken. Wie weet.  

Kortom, wij zouden het zeer op prijs stellen als u en uw organisatie aanwezig kan zijn op de Banenmarkt die wij organiseren op 14 april a.s. Hiermee helpt u middelbare scholieren om een goede en overwogen eerste stap in hun carrière te zetten. Wilt u meewerken (of heeft u nog een vraag) dan kunt u een mail sturen naar r.terveen@astrumcollege.nl

Hieronder kunt u lezen welke beroepen er door de leerlingen zijn aangegeven. M.a.w. dit zijn de beroepen en branches die wij graag verwelkomen op onze banenmarkt. 

Banenmarkt: kennismaking scholieren en organisaties 

 • Locatie: Astrum College, Gruttostraat 10, 6883 CN Velp 
 • Datum: Donderdag 14 april a.s. 

Tijd

 • 18.00 Inloop met soep en broodjes 
 • 18.30 1e ronde matchen met leerlingen  
 • 19.15 Pauze 
 • 19.30 2e ronde matchen met leerlingen 
 • 20.15 Afsluiting   

Met vriendelijke groet, 

Erik Stel 
Marjolijne Lutke Schipholt 
Rien ter Veen 

 

Door leerlingen opgegeven beroepen:

 1. ICT
 2. Sport
 3. Veva Leger
 4. Basisonderwijs
 5. Beveiliging
 6. Politie
 7. Front office (hotel)
 8. Horeca
 9. Interieur adviseur
 10. Recreatie
 11. Loodgieter
 12. Automonteur
 13. Ontwerpen, kunst
 14. Kinderopvang
 15. Tandarts/arts
 16. Fotografie
 17. Mode (ontwerp)
 18. Dierenverzorging
 19. Electrotechniek
 20. Automotive
 21. Juridisch
 22. Vertegenwoordiger
 23. Verkoop
 24. Ondernemer
 25. Makelaar
 26. Vastgoed adviseur
 27. Kledingbedrijf
 28. Visagie
 29. Apothekersassistent
 30. Verpleegkundige (ambulance)
 31. Maatschappelijk werk
 32. Gezondheidszorg
Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.