Tom Schilderman
General manager
Postillion Hotel Arnhem

Website
Horeca Interview

Tom Schilderman - General manager Postillion Hotel Arnhem

Postillion Hotel Arnhem

Postillion Hotel Arnhem is een driesterrenhotel, ideaal gelegen nabij het centrum van Arnhem, natuurpark de Hoge Veluwe, het Kröller Müller Museum, het Openluchtmuseum, dierenpark Burgers' Zoo, Gelredome en de Rosendaelsche golfclub. Met het overall concept 'Meet Work Stay' komt het hotel tegemoet aan alle behoeften van de moderne zakelijke reiziger. Manager Tom Schilderman en zijn team zorgen voor een uitstekende service tijdens zakelijke meetings of bijeenkomsten maar ook voor gezinnen, stelletjes en particulieren die een weekendje weg willen. 

Vergaderen is topsport

"De kracht van ons hotel is dat we heel functioneel zijn: een stukje behoeftevoorziening in eten en drinken. En dan met name gericht op de zakelijke gasten. Zo zijn onze zalen plug & play ingericht. Je komt binnen, je sluit je laptop aan, je hebt meteen wifi zonder inlog en je kunt meteen aan de slag. Daarnaast bieden we bij onze businessmeetings brainfood aan. Dat is een concept dat we samen met een diëtiste hebben ontwikkeld. Wij zijn van mening dat vergaderen ook een vorm van topsport is, je verbruikt de hele dag energie. Ons brainfood zorgt dat je energie in balans is en blijft. Als je halverwege een vergadering bijvoorbeeld een reep chocola naar binnen werkt, krijg je geheid een suikerrush en daarna de bekende dip. Met het brainfood blijf je scherp."

Brainfood en kroketten

"Onze gasten krijgen bij binnenkomst een heerlijke muffin, maar dan wel van volkorenmeel met bosbessen en nauwelijks suikers. Om 10.00 uur hebben we een bonbon in de zaal van pure chocola met een vulling van biet, vijg of avocado. Tijdens de lunch hebben we natuurlijk gezonde producten staan, maar ook serveren we desgewenst een lekkere kroket. ‘s Middags serveren we nog een kleine verse smoothie in de zaal, gemaakt van 1/3 fruit, 2/3 groente en geen zuivel. Niet te veel, want anders krijg je toch weer fruitsuikers binnen. In de avond gaat dit concept door met wat hartige items. Brainfood bieden we Postillion breed aan."

Brainbreaks

"De zakelijke gast kan ook gebruik maken van brainbreaks die Postillion aanbiedt. Dit is letterlijk een onderbreking, bijvoorbeeld in de vorm van een massage of een yogales. Deze moet echter wel in te passen zijn in het programma van de gasten. Er wordt niet altijd gebruik van gemaakt, maar we bieden wel de mogelijkheid. Ook dit is Postillion breed opgezet. Al deze items worden ook voor de hele keten ontwikkeld. Er is wel onderscheid tussen de locaties wat betreft de brainbreaks. Je kunt niet op alle locaties buitenactiviteiten doen, dus daar passen we de breaks op aan. We werken hierbij met aanbieders uit de buurt. Ook daardoor kan het aanbod per locatie verschillend zijn, maar de strekking is ontspanning om daarna weer beter de meeting voort te zetten. Effectief vergaderen, daar komt het op neer."

Weer open vanaf 1 juni

"Vanaf 29 mei gaan we weer open als hotel en vanaf 1 juni mogen we ook weer gasten van buitenaf in het restaurant ontvangen. Het gaat dan om maximaal 30 gasten buiten de hotel gasten om, waarbij reserveren een voorwaarde is. We hebben het protocol voor de gast ontwikkeld en ook de inrichting is klaar. Voor onze medewerkers hebben wij interne protocollen, deze zijn anders dan die van de gasten en richten zich echt op het werk. Hoe gaan we bijvoorbeeld achter de bar of in de keuken werken? Of hoe serveer je het eten aan tafel uit? Iedereen heeft zin om weer aan de slag te gaan! We zagen met de inzet van de intelligente lockdown alle reserveringen teruglopen en zonder ontbijt en diner konden we niet draaien. Na het vertrek van de laatste gasten, zijn bijvoorbeeld ook de cv’s uitgezet om de overhead wat te drukken. Dit scheelt weer in de kosten."

De ligging van het hotel is perfect

"Het voordeel is dat het hele pand in de tussentijd geschilderd is. Dat konden we nu mooi doen zonder gasten in het hotel. We moeten het van onze ligging hebben, die is perfect tussen knooppunten A12 en A50. Ook de bereikbaarheid vanuit Duitsland is goed. En als je de achterdeur uitstapt sta je op de Veluwezoom. Deze centrale ligging, aan de rand van een prachtig natuurgebied is super voor het bedrijf. Er liggen plannen voor een renovatie, hopelijk kunnen we daar volgend jaar mee starten om zo nog beter in te spelen op de vraag uit de markt."

Behoud je eigen identiteit

"Postillion is een keten van hotels op zeven locaties in Nederland. Elk hotel heeft wel dezelfde uitstraling, maar heeft zijn eigen identiteit en type gast. Dat is ook een tip die ik andere ondernemers mee wil geven: “Ga uit van de kracht en het concept van je eigen bedrijf. Het moet uitdagend zijn, maar het moet wel bij jou en je bedrijf passen”. Behoud je eigen identiteit. Zo doen we dat binnen Postillion ook. Binnen een keten, maar toch een eigen identiteit. Natuurlijk kijken we wel bij elkaar of iets bij onze vestiging past. Is dat niet zo, dan ga je op zoek naar wat wel bij je past."

Verbinding met de Veluwe

"Elk hotel heeft regiogebonden uitstraling, verblijf en gasten. Onze core business is de zakelijke gasten. Wij willen de benchmark zijn voor vergaderen en congresseren. Wij zitten aan de rand van de Veluwe. Dus hebben we ook regelmatig families en particuliere gasten die een weekendje weg willen. Elke locatie heeft een aantal segmenten waar de focus op ligt. Zo richt onze locatie in Amsterdam zich vooral op internationale congresmarkt. Dat zul je in Arnhem niet tegenkomen. Komt er een aanvraag dan zijn zij natuurlijk welkom! Echter zetten wij onze marketing meer op: Trainen, opleiden, teambuilding, verbinding met de Veluwe. Daarnaast zijn we in Arnhem sterk in kleinere bijeenkomsten. Persoonlijke aandacht en minder de massa. Wat wij ook veel in onze locatie zien zijn flexwerkers met korte zakelijke afspraken. Zo kijken we wat het beste bij de locatie past."

Typisch Arnhem

"Typisch Arnhem is wel ons team. Ik kom zelf uit Harderwijk en werkte hiervoor op een locatie aan het Veluwemeer. En wat me echt meteen opviel na de overstap naar Arnhem, is dat al het personeel uit de directe omgeving komt. De mensen vertegenwoordigen echt de regio. Ook voor hen staat de renovatie van het hotel bovenaan de bucketlist. En natuurlijk een open en vol hotel. Daar zijn we voor gemaakt. We missen allemaal de gasten en de bedrijvigheid en het contact met andere mensen. Bovenaan mijn eigen bucketlist staat toch wel een fantastische rondreis met mijn vrouw als de kinderen uit huis zijn. Lijkt me een keer heerlijk om eens wat langer weg te kunnen!"

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.