Steven Lubbers
Directeur
Traffic Today

Website
Zakelijke dienstverlening Interview

Steven Lubbers - directeur Traffic Today

Traffic Today

Traffic Today specialiseert zich in digital marketing en zet jóuw bedrijf nog beter op de digitale kaart. Zoals zij zelf zeggen: geen gebakken lucht, ditjes of datjes, vreemde termen, kleine lettertjes of vermoeiende procedures. Belangrijke speerpunten zijn recht op het doel af en samen groeien.

Steven Lubbers (31) is een jonge ondernemer en directeur van Traffic Today. Hij heeft Traffic Today in ruim 2 jaar laten groeien van 5 naar 30 medewerkers. En hij heeft niet alleen Traffic Today laten groeien, maar ook zijn klantenbestand: grote klanten zijn blij met de betrokkenheid en de betaalde resultaten. 

Ondernemers in Bedrijf ging met hem in gesprek, natuurlijk over Traffic Today, maar ook over de persoon achter de directeur van deze snelgroeiende onderneming.

Persoonlijk contact in een digitale wereld

“Traffic Today heeft vestigingen in Deventer en Antwerpen en ondanks dat we door heel Nederland en de regio Antwerpen klanten hebben, geven we de voorkeur aan regionaal werken. We richten ons met het bedrijf natuurlijk op het online aspect, maar persoonlijk klantcontact vinden wij ook erg belangrijk. Snel bij elkaar langs gaan om duidelijk te laten zien wat we willen bereiken en hoe we dit gaan doen is hier een voorbeeld van.   

Ons hoofdproduct moet SEO of advertising zijn, zodat we een duidelijke productlead hebben om te laten groeien in een totaalpakket. Dit heeft te maken met onze langetermijnstrategie: we werken proces-/projectmatig en zetten niet even snel een product neer.”

Als ik het goed doe, dan groeit mijn klant

“We dragen bij aan de sterke focus en groei van regiogebonden bedrijven. Door de regio sterker te maken, groeien wij ook harder dan onze concurrenten.

En door deze groei versterkt het ook weer de arbeidsmarkt. Onze aanpak werkt. Ik heb een winnaarsmentaliteit en wil het graag beter doen dan de ander. Daar haal ik voldoening uit. Want als we het goed doen, dan groeit onze klant. Samen met mijn collega's zorgen we ervoor dat we een zo goed mogelijk product leveren aan onze klant.

Als directeur loop ik dan ook regelmatig rond als ik een half uurtje vrije tijd heb op het werk. Even kijken wat iedereen aan het doen is, een praatje maken, mensen afleiden van hun werk.

Maar die verbinding tussen collega’s is belangrijk. Zo krijg je mee wat er speelt: ik vind het fijn om te zien waar we samen mee bezig zijn. Ik ben er dan ook enorm trots op dat we vanuit een klein team van enthousiaste marketeers een volwassen bedrijf hebben gemaakt in een korte periode.”

Tijdwinst door te verhuizen

“Onlangs verhuisde ik naar Deventer omdat het bedrijf sterk is gegroeid. Deventer is een prachtige historische stad en fijn om te wonen en werken. Praktisch gezien leverde de verhuizing een prettige winst op in reistijd, wat mij meer tijd opleverde voor het bedrijf, maar ook voor mezelf. Zo heb ik meer tijd voor mijn eigen gezondheid en sport. Ik speel graag squash of tafeltennis, maar ben ook regelmatig op de golfbaan te vinden. Daarnaast breng ik ook graag tijd door met vrienden en familie.

Tijd is voor mij belangrijk. Als ik alle tijd van de wereld zou hebben, zou ik eerst een half jaar of langer gaan reizen om geen dagelijkse stress en verplichtingen te hebben. Daarna zou ik het werken zeker weer oppakken, maar dan met een nieuw of ander idee waar ik in kan stappen. Iets nieuws groter maken. Het zou mooi zijn om uiteindelijk financiële onafhankelijkheid te creëren binnen nu en 10 jaar om die tijd te kopen. Ik zou dan zeker niet niets gaan doen, want iets doen geeft structuur en niets doen lijkt mij eng. Ik zou vooral tijd stoppen in iets dat ik heel leuk vind.”

Stress? Liever niet.

“Ik krijg stress van een te veel geleefde agenda en minder tijd hebben voor wat ik moet doen. Daarom probeer ik zelf de vrijheid te pakken in de indeling van mijn weekagenda. Die controle wil ik zelf in de hand houden. Tot nu toe heb ik die luxe omdat alles boven verwachting is gegaan, maar er komt misschien een moment dat het minder gaat. Dan is het vooral zaak om terug te gaan naar wat wél goed ging en daar de structuur weer te vinden.

Als ik stress ervaar dan pak ik tijd voor mezelf door te sporten, veel naar de sauna te gaan en mijn rust te pakken. Ik houd van een etentje en vooral: ik zet mijn mobiel af en toe uit. Ik ben er dan ook trots op dat ik door het bereiken van een aantal significante doelen, wat meer rust in mijn leven heb gevonden. Ik voel minder onrust en ben blij met waar ik nu sta. Ik heb plezier in mijn leven en heb de keuze om mijn tijd grotendeels in te delen. Ik vind het heerlijk om hard te werken, maar wanneer het rustig is kan ik ook vrij nemen en dat is prima.”

De wereld verbeteren

“Wat ik nog wil bereiken in het leven? Financieel onafhankelijk zijn om tijd in te kunnen plannen zoals ik dat wil. En als het moment daar is, dan komt er iets waarin je de wereld wilt verbeteren. Andere mensen gelukkig maken. Dat doe ik nu ook, maar bij financiële onafhankelijkheid hoeft geld geen leidraad te zijn en kan ik iedereen helpen in plaats van me af te moeten vragen of dit voor het bedrijf financieel iets oplevert, zoals nu het geval is. Ieder mens wordt uiteindelijk gelukkig van bijdragen aan een betere wereld. Maar maak het dan wel concreet, uitvoerbaar en niet te groot, dat levert de grootste kans op succes op.”

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.