Sam & Corinne Groenewoud
Directeur en Directrice
Ondernemers in Bedrijf

Website
Interview

Sam & Corinne Groenewoud - Restaurant De Ruif & De Deel

Ondernemers in Bedrijf

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

Restaurant De Ruif & De Deel
Sam & Corinne Groenewoud
Omschrijf in een aantal korte zinnen jezelf:

''Enthousiaste en creatieve ondernemer met passie voor horeca!''
 
Hoe zijn de restaurants De Ruif & De Deel ontstaan??
''De Ruif?is 50 jaar geleden als kleine bar begonnen en vervolgens itgeroeid tot gewoon
lekker a la carte restaurant! De Deel is van oorsprong een boerderij en is vroeger een
evenementenlocatie geweest. 20 jaar geleden zijn we met een andere formule begonnen
met onder andere onze bekende salade bar en spiezen! Nu sinds 5 jaar pakken we ook
alle evenementen weer aan waar gasten zich voor bij ons melden van offici?le bruiloft tot
bedrijfspresentaties.''
 
Wat zijn de verschillen tussen de twee restaurants?
''De Ruif is ons a la carte restaurant, de Deel is onze locatie voor alle evenementen. We
organiseren jouw bruiloft,?diner, high-tea, receptie, buffetavond, feestavond, lunch of
brunch zoals jij het graag wilt.''
 

De restaurants zijn al jaren een familiebedrijf. Zijn er dromen die jullie met de
restaurants hebben?

''Wij zouden graag nog meer eruit halen, zo zien wij veel kansen op zakelijk gebied en
feesten en partijen. Onze ruimte op De Deel is daar perfect voor. Of het nou een groep
van 30 of 300 personen is, alles kan!''
 
Heb je een goed advies voor andere ondernemers??
''Blijf gewoon je zelf en ga niet teveel mee met verschillende trends, ze zeggen wel is
ouderwets wordt altijd weer nieuwerwets.
Een simpel voorbeeld vroeger serveerden?wij alles al op planken, daarna kon dit
niet?meer volgens de eisen van de warenwet. Nu is dat weer helemaal?terug en zie je
het bij veel bedrijven en niemand heeft het meer over de hygi?ne.''
 
Doe je veel aan netwerken?

''Weinig dus vandaar aangesloten bij Rheden in Bedrijf om te kijken of we dingen voor
elkaar kunnen betekenen!''
 
Wat betekenen Restaurant De Ruif & De Deel voor de regio?
''Het is een begrip veel mensen kennen 1 van de 2 bedrijven wel.''
 
Wat is het meest verkochte gerecht op de kaart?

''Tournedos van de grill, huisgemaakte uiensoep gegratineerd met belegen kaas,
carpaccio, en natuurlijk de slakken gegratineerd met gruy?re''
 
Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding?
''Lekker bij collega?s(restaurants) eten.''

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.