Renko van Bodegraven en Henri Schouten
Directeur
Ondernemers in Bedrijf

Website
Interview

Renko van Bodegraven en Henri Schouten - Homava Groep

Ondernemers in Bedrijf

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf

Homava Groep: van restaurant tot events – alles in huis voor een
geslaagd feest

Plezier, dat is wat centraal staat bij de vier ondernemingen van Homava Groep. Restaurant
De Vijfsprong, snackbar AnyTyme, Moods & Roots Events en De Feestmeesters - de gast
beleeft er plezier, gaat tevreden naar huis na een ervaring waarbij ‘beleving’ centraal staat.
Ilona van Veen verzorgt de marketing en communicatie voor de vier ondernemingen die
onder Homava Groep vallen. 


Vijf vrienden
Het begon ruim tien jaar geleden, met vijf vrienden. “Ze ontmoetten elkaar altijd aan de bar,
hielden van gezelligheid. Toen ontstond het idee om zelf iets in de horeca te beginnen. Na
veel denken en plannen, openden ze De Vijfsprong in 2007.” Na De Vijfsprong volgden
Cafetaria ‘T Middelpunt (nu AnyTyme), Moods & Roots Events en De Feestmeesters.
Daarmee heeft Homava Groep nu alles in huis voor een feest of evenement voor groot of
klein.


Overal ideeën
Renko van Bodegraven en Henri Schouten staan samen aan het hoofd van Homava Groep.
Renko is de man van de ideeën, die overal mogelijkheden ziet. Zo ontstond De
Feestmeesters toen Renko de administratie verzorgde van een bedrijf dat clowns en
ijscokarren verhuurde. Renko vulde dat aanbod aan met catering, en na een officiële
samenvoeging ontstond De Feestmeesters, dat nu een volledig feest of evenement kan
verzorgen vanaf 20 tot 10.000 personen. 
Een goed idee, moet je niet laten liggen, vinden Renko en Henri. “Als je een idee hebt, en er is
een markt voor, zorg dan dat je dit goed onderzoekt, maar wacht niet te lang! Durf soms ook
gewoon de sprong te wagen. Risico moet je onderzoeken, maar uiteindelijk moet je er wel
voor gaan. Je weet immers niet wat morgen brengt…”


Snelle groei
Binnen tien jaar groeide de onderneming van een naar vier horecaondernemingen. Nu is het
tijd om even een pas op de plaats te maken. Ilona’s missie is het verstevigen van de positie
van de ondernemingen onder Homava Groep en de naamsbekendheid van de

ondernemingen vergroten. “Moods & Roots en De Feestmeesters zijn nog niet zo bekend
buiten de regio als we zouden willen.” De groei van de onderneming betekent dat ook het
aantal medewerkers snel is gegroeid: van tien tot honderd personeelsleden. Dat maakt het
vinden en binden van de juiste mensen een uitdaging, vertelt Ilona. “Je moet daar een weg in
vinden, maar daar groei je ook in.”


Antwoord op elke horecavraag
Ilona vertelt graag over de mogelijkheden die de diverse ondernemingen van Homava Groep
te bieden hebben aan ondernemers. “Met onze vier ondernemingen kunnen we ondernemers
in elk mogelijk horecavraagstuk ondersteunen, of het nu groot of klein is. We kunnen helpen
en meedenken in het neerzetten event zoals de ondernemer dat voor ogen heeft. We kunnen
buffetten verzorgen, maar ook hapjes en snacks aanbieden, of juist luxere gerechten voor
bijvoorbeeld een klantendag met alle benodigde verhuurartikelen. Enerzijds kunnen we veel
bieden, omdat we in alle horecafacetten ervaring hebben, anderzijds kunnen we snel
schakelen omdat de lijnen tussen de bedrijven kort zijn.”

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.