Peter Schoolderman
Eigenaar
Autobedrijf Schoolderman

Website
Automotive Interview

Peter Schoolderman - Autobedrijf Schoolderman

Autobedrijf Schoolderman

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie is Peter Schoolderman?

Ondernemer Peter Schoolderman is 43 jaar jong en getrouwd met Constance. Samen hebben zij een zoon Mats en een dochter Jade. Peter is opgegroeid in het mooie Eefde en is na de MTS Autotechniek gaan werken bij P. Schoolderman, destijds het autobedrijf van zijn vader. 

"Ik ben niet echt autogek, maar ben wel een enorme techneut'. Mijn favoriete merk is dan ook Jaguar omdat de filosofie mij zo aanspreekt. Het zijn de kleine dingen die het doen?"

Wat is Autobedrijf Schoolderman?

Autobedrijf Schoolderman is in 1968 opgericht door Peter (senior) Schoolderman. Peter senior is begonnen met een gereedschapskist aan de halvemaanstraat in Zutphen. In 1990 is Peter junior in het bedrijf gestapt. Op 1 november 2009 is de nieuwbouw van start gegaan aan de Brinkhorst in Zutphen. Het autobedrijf groeide uit zijn jasje. In mei 2010 is het bedrijf verhuisd. 

"Inmiddels zitten we nu 2,5 jaar op de nieuwe locatie en nog steeds met veel plezier. De voordelen zijn enorm. Uiteraard bereik je weer een nieuwe doelgroep en kan je ook de zakelijke markt beter bedienen. Bijvoorbeeld op het gebied van Leaseauto's".

Wat kan Autobedrijf Schoolderman betekenen?

Autobedrijf Schoolderman is al 43 jaar lid van de Bovag. 

"Het voordeel van een onafhankelijke autogarage is dat alle auto's bij ons welkom zijn ter reparatie maar ook voor onderhoud. We hebben een eigen opslag voor winterbanden, een airco service, uitlijnen van auto's en repareren we regelmatig campers".

Autobedrijf Schoolderman heeft alles in huis voor een autobezitter. Zelfs autoverzekeringen kun je via Schoolderman afsluiten maar ook als je pech hebt in de regio dan komt Peter naar je toe met de Bovag pechhulp.

"WIJ ZIJN EEN UNIVERSEEL AUTOBEDRIJF EN ONTZORGEN ONZE KLANTEN"

Wat is het doel van Autobedrijf Schoolderman?

"Een gezond, goed draaiende autogarage waarbij het persoonlijke contact hoog in het vaandel staat. We hanteren korte lijnen en hebben een onwijs leuk klantenbestand. Uiteindelijk is het doel dat een van de kinderen het bedrijf over gaat nemen, dat zou fantastisch zijn. Of dat realistisch is moet de tijd leren".

Waarin onderscheidt Autobedrijf Schoolderman zich?

"Het persoonlijke contact, de service en de goede kwaliteit. We zijn er voor alle merken, van modern tot de klassiekers."

Wat vindt u van de komst van Zutphen in Bedrijf?

"In eerste instantie dacht ik, weer een netwerkorganisatie? Maar na een goed gesprek ben ik erg enthousiast. Het is niet zomaar een netwerkclub maar actief in meerdere regio's. Het is een enthousiaste organisatie en het is hun core business. Ik verwacht er veel van!"

Voor welke ondernemer heb je grote bewondering?

"Voor Hennie van der Most. Na zijn 'oud ijzer carriere' heeft hij lef getoond en zit vol goede ideeën! Naast Hennie van der Most heb ik respect voor de Burton Angels. Twee vrouwen, Fiona de Heus en Constance Schoolderman. Deze vrouwen hebben voor het eerst in de geschiedenis hun eigen Burton gebouwd. Een klassieke sportwagen cabrio met A label. Dat is toch fantastisch!"

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.