"Nog liever zetten we zelf de eerste stap"
Franklin van der Zwan - vestigingsmanager
Pouw - locatie: Zutphen

Website
Zakelijke dienstverlening Interview

"Nog liever zetten we zelf de eerste stap"

Pouw - locatie: Zutphen

Franklin van der Zwan is vestigingsmanager bij Pouw Zutphen, sinds begin 2021. Maar een vreemde voor Pouw is hij niet, want hij inmiddels werkt hij al 14 jaar voor deze autodealer. Pouw Zutphen is officieel merkdealer van Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens en servicepartner van Audi, SEAT en SKODA. Ze zijn er ook voor je met de verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto's, een UAS-schadeloket en onze lease- en financieringsactiviteiten. En de doelgroep? Iedereen met een rijbewijs, maar soms begint de liefde voor auto’s al eerder ;-)

Wat is je levensmotto?

"Het komt vast goed. Hiermee wil ik aangeven dat ik positief in het leven sta. Altijd de oplossing probeer te zoeken en altijd licht aan het eind van de tunnel zien. Als je dus echt iets wilt bereiken dan geloof ik dat je het ook zult bereiken."

Wilde je altijd al wonen op de plek waar je nu woont? 

"Ik woon sinds december 2020 in ons huidige huis met mijn vrouw en 2 kinderen. Ons vorige huis was het huis waar ik vroeger van droomde als ik er langs reed op de fiets onderweg naar school. 11 jaar geleden kregen wij de kans om het te kopen en de droom kwam uit. Ruim 10 jaar later kregen we de kans en de uitdaging voor ons huidige huis. Daar had ik nooit van durven dromen. Wij hebben hier afgelopen jaar al onze vrije uurtjes in gestoken om er wat van te maken. Dus ja ik woon waar ik altijd heb willen wonen, duurt alleen soms even voordat je de droom kunt waarmaken."

Hoe bewaak je de balans tussen werk en privé?

"Doordat ik gemiddeld 30 minuten van de zaak woon, kan ik vaak tijdens de reis mijn gedachten vrij maken voor de 'andere' wereld. Als ik thuis ben wil ik er ook echt zijn voor mijn gezin. Ben ik op de zaak dan ben ik ook daar met mijn volle aandacht. Wel geloof ik dat achter elk succes een sterke basis thuis moet zijn. Ben thuis open over wat er op de zaak gebeurt. Ook op de zaak vind ik het belangrijk dat we elkaars thuissituatie kennen. Hierdoor kunnen we beter elkaar begrijpen en op elkaar inspelen."

Wat hebben jouw ouders je vroeger geleerd waar je ontzettend dankbaar voor bent? 

"Behandel iemand zoals je zelf ook behandeld zou willen worden.

Dit is de les die mijn ouder mij hebben meegegeven. Dit helpt mij nu veel in het werk wat ik doe. Klanten helpen zoals ik zelf zou willen en omgaan met het team zoals ik het ook als prettig zou ervaren. Als iedereen het naar zijn zin heeft bereik je veel meer."

Wat is de belangrijkste reden om jullie als bedrijf in te schakelen? 

"Bij Pouw gaan we graag met je op weg naar innovaties die onze wereld en deze tijd van ons vragen. We volgen ontwikkelingen, maar nog liever zetten we zelf stappen. We zijn niet afwachtend, maar adviseren graag en willen vooral doén. We willen er als eerste bij zijn. We waren het als eerste Volkswagen- en Audidealer in Nederland, maar we zijn het ook nu én in de toekomst. We zijn aanpakkers en staan vooraan bij innovaties zodat jij daar plezier van hebt. Wat dat betekent? Snelheid, zekerheid en duidelijkheid in onze manier van doen. Dat past bij onze merken, dat past bij onze collega’s, dat past bij onze regio en het past bij jou."

Hoe ben je bij een netwerkclub terecht gekomen? 

"Sinds januari ben ik werkzaam als vestigingsmanager bij Pouw Zutphen. Hiervoor al 14 jaar werkzaam geweest bij Pouw Deventer. Om Zutphen en mensen/bedrijven in Zutphen te leren kennen heb ik mij aangemeld bij OiB. Het lijkt me een geweldige manier om elkaar via deze weg te leren kennen."

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.