Mirjam Berntssen
Directrice
Catering Zutphen

Website
Voeding & gezondheid Interview

Mirjam Berntssen - Catering Zutphen

Catering Zutphen

Wie zijn de gezichten achter Catering Zutphen?

"Dat zijn mijn man Antwan en ik Mirjam Berntssen. Antwan komt oorspronkelijk uit Zevenaar en heeft de koksopleiding gevolgd, hij was chef kok in een restaurant in Arnhem en is voor de liefde naar Zutphen verhuisd! En daar ben ik natuurlijk nog steeds heel blij mee.. Ik heb rechten gestudeerd maar werd het horeca vak ingezogen door mijn vader. Hij had een restaurant in Arnhem en daar moest ik vaak bij springen als het druk werd! Ik heb uiteindelijke verschillende cursussen gevolgd en ben dus toch gezwicht voor dit vak."

Wat is Catering Zutphen?

"Eigenlijk staat Catering Zutphen voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. We willen het complete plaatje kunnen leveren aan onze gasten. Het leukste is eigenlijk als iemand binnenkomt met bijvoorbeeld de vraag: "Mijn man wordt 50, ik wil een feest organiseren, wat kunnen we doen?" Dan gaan we samenwerken met een bloemist of een verhuurbedrijf, het liefs zo regionaal mogelijk. Daarnaast werken we ook als traiteur en brengen we heerlijke maaltijden langs bij mensen die geen tijd of zin hebben om in de keuken te staan. En we verzorgen ook kooklessen zowel voor beginners als gevorderden."

Hoe is het bedrijf ontstaan?

"Zowel mijn man als ik wilden graag een eigen bedrijf. De passie was er wel maar het leek ons geen goed idee om een restaurant te beginnen. We hebben kinderen en dat is toch moeilijk te combineren als je iedere avond aan de bak moet! Daarbij heb je te maken met een veranderende wereld in de horeca. We hadden vanuit ons eerdere werk wat ervaring opgedaan in catering. En dat vonden we beiden eigenlijk heel leuk. Vanuit daar is Catering Zutphen ontstaan. Daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van gekregen!"

Wat is jullie doel?

"Ons doel is om iets neer te zetten wat naadloos aansluit op de wensen van de gast. We willen kwaliteit leveren met producten die het liefst locaal en duurzaam zijn. We gebruiken graag biologische producten. We luisteren goed naar wat onze gasten willen, ook qua budget en passen onze ideeën daar graag op aan."

Waarin onderscheiden jullie je van andere cateringbedrijven?

"We kunnen ons heel goed verplaatsen in de opdrachtgever. We laten iedereen in zijn waarde, de ??n geniet van een gevuld ei en de ander heeft toch liever een finger food hapje van bijvoorbeeld rundertartaar met truffelolie. Je hoeft bij ons niet te kiezen uit vaste pakketten, alles is mogelijk!"

Wat vinden jullie van de komst van Zutphen in Bedrijf?

"Heel goed! Ik ben er heel erg enthousiast over. Het is geen standaard ondernemersclub. Het zijn interessante bijeenkomsten met leuke uitstapjes, ook naar de andere regio's. Het draagt bij aan je ondernemerschap, je wordt toch weer even geprikkeld door andere ideeën en meningen. Ook omdat je ondernemers spreekt uit een ander vakgebied."

Waar staat Catering Zutphen over 5 jaar?

"O over 5 jaar? Dat weet ik wel! Dan hebben we een nog grotere naamsbekendheid opgebouwd en zijn we een begrip geworden. We willen groeien maar altijd zelf in de pannen blijven roeren! Dat is onze kwaliteit en dat moeten we zo houden!"

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.