Jan Nijendijk
Partner
BDO Accountants & Adviseurs - locatie: Zutphen

Website
Zakelijke dienstverlening Interview

Jan Nijendijk - BDO accountants

BDO Accountants & Adviseurs - locatie: Zutphen

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie is BDO?

BDO is een landelijk opererende organisatie met 27 vestigingen in Nederland. Sinds jaar en dag geworteld in de regio Zutphen. BDO Zutphen heeft als werkgebied Zutphen, Lochem, Eerbeek en de gehele Achterhoek. BDO biedt accountancy, belastingadvies en fungeert als brede adviespraktijk. Daarnaast worden voor de klanten salarisadministraties gevoerd, inclusief het digitaal bijhouden van urenregistraties, personeelsdossiers etc.. Er is zelfs een APP waarmee werknemers hun loonstrook online kunnen inzien. Adviezen worden onder andere gegeven op het gebied van financiering, HR, kostprijsberekeningen, liquiditeitsvraagstukken en fusies en overnames. BDO is continu opzoek naar innovatie. Zo zijn zij bezig met een switch zodat jaarrekeningen niet langer centraal staan maar klanten 24/7 via het focusdashboard hun administratie inzichtelijk hebben. Klanten willen in deze tijd helderheid. Ook het uurtje factuurtje is niet meer van toepassing. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn, dat past in deze tijd en wij spelen daar volledig op in! Aldus Jan Nijendijk, een van de partners van BDO.

Wie is Jan Nijendijk?

Jan Nijendijk (accountantcy) is een van de partners van BDO. Voor Zutphen een van de twee partners, samen met Jannes Oosting. Jan is in 1982 in dienst gekomen bij BDO, inmiddels 48 jaar oud. Jan heeft direct na zijn middelbare school een combinatie gemaakt tussen werken en leren. Dankzij alle veranderingen heeft Jan nog steeds ontzettend veel plezier in zijn vak.

Welke veranderingen zijn er in jullie branche goed merkbaar, de afgelopen jaren?

Er zijn veel formaliteiten zoals dossiervorming. Dat is uiteraard nodig geeft Jan aan, alleen ervaart de klant dat niet als een verbetering van de kwaliteit. Jan: "Regels zijn belangrijk maar wij willen de klant daar niet teveel mee vermoeien. Ook de ontwikkelingen die er op digitaal vlak zijn juich ik toe, we moeten alleen niet vergeten dat het nooit in plaats kan komen van persoonlijk contact. Wij fungeren ook als advies orgaan en als klankbord" De combinatie van digitalisering van de dagelijkse administratieve sores en het persoonlijke contact op allerlei adviesgebieden is zowel voor de klant als voor ons ideaal. Op die manier cre?ren we toegevoegde waarde.

Wat vind je de meest positieve verandering in de afgelopen jaren?

Door alle technische ontwikkelingen kost het feitelijke boekhouden en het maken van de jaarrekening veel minder tijd, daardoor is er meer aandacht voor de klant.

Wat is het doel van BDO de komende tijd?

We willen de positie als adviseur van de familiebedrijven verstevigen en uit bouwen. Daarnaast ligt onze focus op MKB, wat niet betekend dat we kleine en grote bedrijven niet bedienen, zeker wel en met plezier! De controlepraktijk makt een wezenlijk onderdeel uit van ons kantoor. Ook bij controle-opdrachten geldt dat we letterlijk en figuurlijk dicht bij de ondernemers willen staan.

Waar onderscheidt BDO zich in?

Zoals al eerder aangegeven op het gebied van de familiebedrijven. We zijn daar al jaren actief voor. Daarnaast lopen we altijd voorop met innovaties zoals met de digitale portal die wij al 5 jaar hebben en zich steeds uitbreidt. Ook ons Focus dashboard is een groot succes.

Voor welke ondernemer uit de regio heeft u bewondering?

Voor de gebroeders Eijerkamp. Zij hebben een prachtig bedrijf neer gezet en ondertussen zoveel betekend voor de naamsbekendheid van Zutphen. Als mensen horen dat ik uit Zutphen kom dan krijg ik vaak als reactie "Oh, daar zit toch ook Eijerkamp? Dat is toch fantastisch! Hoe ziet u uw vak en BDO in 2018? Door de komst van SBR zullen jaarrekeningen in de huidige vorm niet meer bestaan. Ons focus Dashboard zal een nog grotere vlucht hebben genomen waardoor wij nog meer een adviserende rol zijn gaan aannemen.

Wat vindt u van de komst van Zutphen in Bedrijf?

Leuk, ondanks er al best veel is. Het laagdrempelige past bij de huidige financi?le situatie van ondernemers en netwerken blijft belangrijk.

Nodig een andere ondernemer uit

Wil je een andere ondernemer laten ervaren hoe effectief netwerken is? Nodig hem of haar kosteloos en vrijblijvend uit voor één van onze netwerkevents.

Wij sturen een automatische uitnodiging naar het e-mailadres die jij invult. Verder gebruiken we het e-mailadres niet. Je kunt zelf een persoonlijk bericht toevoegen.

We zijn flink vertegenwoordigd

Je vindt ons nu nog voornamelijk in het oosten van Nederland, maar er komen steeds meer regioclubs bij.