home 088 - 54 375 00

twente
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Ferrmons advocatenkantoor

Shamiran Demirdag

Wie ben je en hoe zou je jezelf omschrijven?
Ik ben Shamiran Demirdag, ik ben 35 jaar oud en woon in Hengelo. Ik heb Assyrische roots, maar ben opgegroeid in Nederland. Ik ben avontuurlijk en ik hou van reizen. Ik kan me helemaal vinden in grote steden. Zo heb ik laatst een tripje naar New York en Rome gemaakt. Berlijn volgt binnenkort. Ik hou ook ontzettend van mode. Ik heb zelfs een paar keer mijn eigen jurken laten ontwerpen. Ik hou van positieve en creatieve mensen, die ergens in geloven. Als ondernemer hou ik altijd de commerciële belangen van mijn kantoor en mijn cliënten in het vizier. Ik neem graag risico, en ik ga een stapje verder dan nodig is.

Waarom ben je begonnen als ondernemer?
Als advocaat moet je eigenlijk al ondernemer zijn om te overleven. Ik zag snel in dat je in plaats van voor een ander te werken, ook best voor jezelf kan beginnen. En dat heb ik gedaan. Vroeger wilde ik al advocaat worden. Dat is altijd mijn droom geweest. Als ik advocaten zag op televisie dacht ik: dit wil ik ook! Ik hou van spanning, een uitdaging en daadkrachtig te werk gaan. Ik weet nooit hoe mijn week eruit ziet, en dat vind ik juist zo leuk! Als advocaat wil ik steeds verder blijven groeien, ik ben niet van het halve werk. Alles wat ik doe, doe ik ook goed.

Hoe ziet jouw bedrijf eruit?
Ferrmons is eigenzinnig. Het is een Latijnse vertaling van mijn achternaam. Hier heb ik voor gekozen omdat er veel Latijnse benamingen zijn in de advocatuur. Ferrmons is inmiddels echt een merk. Ik werk inmiddels al 10 jaar in de juridische wereld. Drie jaar geleden ben ik begonnen met Ferrmons op een kantoor in Almelo. Sinds kort ben ik verhuisd naar een prachtig herenhuis in Hengelo. Ik zit hier samen met een secretaresse, een jurist en een collega advocaat, van een ander bedrijf. Dit is fijn, omdat ik dan over bepaalde zaken kan sparren. Ik richt me vooral op ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Ook doe ik incasso´s en ik geef advies over faillissementen.

Wat is je droom?
Ik ben heel commercieel, maar ik help graag anderen. De rode draad in mijn leven is vrijwilligerswerk. Dat geeft me een goed gevoel. Ik heb niet echt een droom, alleen ik zou graag met mijn commerciële succes de andere kant van de maatschappij bedienen. Ik doe al verschillende dingen voor de maatschappij, van gratis juridisch advies tot bloed afgeven bij de bloedbank. Ik wil graag de maatschappelijk minder bedeelden helpen, met name weeskinderen. Daar probeer ik ieder jaar iets voor te doen, zoals weeshuizen in het buitenland bezoeken als ik op reis ben.

Wat zou je willen meegeven aan andere ondernemers?
Ondernemers moeten in goede tijden altijd bedacht zijn dat als de lijn stijgt, het ook minder kan worden. Overschat je bedrijf en de economie niet. Een goede ondernemer kent de balans tussen goede tijden en slechte tijden en weet waar hij zich bevindt. Ook weet een goede ondernemer hoe die zich weer uit een dipje moet werken. Het is een flow. Als ondernemer moet je voelsprieten hebben en de flow van goede en slechte tijden voelen. In goede tijden niet te groot, in slechte tijden niet te klein. Heb passie voor je vak en geef niet op wanneer het minder gaat!

Mr. T (Shamiran) Demirdag
Advocaat bij Ferrmons advocatenkantoor

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's