home 088 - 54 375 00

twente
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Daniëls Huisman Advocaten, Goor

Ronald Lindeboom

Daniëls Huisman Advocaten heeft vestigingen in Almelo, Enschede en Goor. Verdeeld over de drie vestigingen zijn er thans 60 mensen werkzaam, waaronder 25 advocaten. De heer Lindeboom werkt vanuit de vestiging te Goor.

De heer Lindeboom: "Daniëls Huisman Advocaten richt zich vooral op ondernemers. Onze advocaten zijn vrijwel allemaal gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied, zoals; Ondernemingsrecht, Faillissementsrecht, Arbeidsrecht,Bouwrecht en Huurrecht. Dat zijn de wat meer bekende,grote, rechtsgebieden en onze gespecialiseerde advocaten staan daarin al jarenlang onze cliënten bij. Inmiddels zijn daar ook wat minder bekende rechtsgebieden, zoals bijvoorbeeld Intellectuele Eigendomsrecht en Sportrecht bijgekomen. Dat zijn rechtsgebieden waarover wij 10 tot 20 jaar geleden vrijwel geen vragen kregen, terwijl men daarvoor nu wel regelmatig een beroep op ons doet. Dat is zo gegroeid. Je kunt daaraan zien dat de samenleving steeds ingewikkelder is geworden, waardoor bij onze cliënten de behoefte is ontstaan aan rechtshulp door gespecialiseerde advocaten. Een behoefte waarin wij ruimschoots kunnen voorzien. Wat dat betreft is ons kantoor altijd in ontwikkeling."

Wat is de filosofie van Daniëls Huisman Advocaten?

"Onze slogan is: Uw recht op visie". En dat zegt denk ik al genoeg. We zijn heel gedreven en nuchter, wat dat betreft een echt Twents kantoor! We staan met beide voeten op de grond en zijn zeer benaderbaar. Mensen kunnen hier gewoon binnenlopen. En dat vinden we heel belangrijk ."

Waarin onderscheidt Daniëls Huisman Advocaten zich?

"Onze advocaten zijn gespecialiseerd in de rechtsgebieden waarin ze werken. Ze hebben dus kennis van zaken en weten waar ze mee bezig zijn. Indien in een bepaalde zaak twee of meer rechtsgebieden een rol spelen weten onze specialisten elkaar te vinden voor overleg. Dat werkt heel goed. Het is voor een advocaat eigenlijk niet goed meer mogelijk om op veel verschillende rechtsgebieden werkzaam te zijn. In je opleiding krijg je wel te maken met alle rechtsgebieden, maar uiteindelijk moet je als advocaat een keuze maken en je beperken tot een of twee rechtsgebieden. Anders is het onmogelijk om alle jurisprudentie bij te houden!"

Wat betekend Daniëls Huisman voor de regio?
"We hebben 3 vestigingen, dus we zitten altijd dichtbij. Dat is wel zo gemakkelijk voor onze cliënten.Wat betreft de vestigingen is er onderling geen verschil, behalve dat Almelo en Enschede in moderne panden gevestigd zijn.In die plaatsen waren wij aanvankelijk ook gevestigd in oude klassieke panden, maar als gevolg van de groei die wij als kantoor hebben doorgemaakt moesten wij omzien naar grotere panden met meer ruimte. Dat zijn in Almelo en Enschede toevallig moderne panden geworden. In Goor deed zich de gelegenheid voor dat wij konden verhuizen naar het prachtige oude Stadhuis van Goor.

Wat vindt u van HVT?

"Op dit moment kan ik daar nog maar weinig over zeggen.Ik ben nog niet op een bijeenkomst geweest. Ik vind het wel een goed initiatief. Het is leuk dat het een jonge club is en dat er ook uitwisseling plaatsvindt met Berkelland en Lochem. De volgende bijeenkomst zal ik zeker bezoeken en ook zal ik dan een introducé meenemen! "

De heer Ronald Lindeboom
Daniëls Huisman Advocaten, Goor
Leeftijd: 43
Woonplaats: Hengelo
Werkzaam bij Daniëls Huisman Advocaten sinds 2000 en aandeelhouder sinds 2007.

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's