home 088 - 54 375 00

twente
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

BDO accountants

Mark Werger

Wie is BDO?
BDO is een landelijk opererende organisatie met 29 vestigingen in Nederland. Sinds jaar en dag is BDO (en zijn rechtsvoorgangers) gevestigd in Hengelo. BDO Hengelo heeft als werkgebied regio Twente, maar door de komst van de automatisering en digitalisering wordt ons werkgebied steeds groter. BDO biedt accountancy, belastingadvies en fungeert als brede adviespraktijk. Daarnaast worden voor de klanten salarisadministraties uitgevoerd, inclusief het digitaal bijhouden van urenregistraties, personeelsdossiers etc.. Er is zelfs een APP waarmee werknemers hun loonstrook online kunnen inzien. Adviezen worden onder andere gegeven op het gebied van financiering, HR, kostprijsberekeningen, liquiditeitsvraagstukken en fusies en overnames. BDO is continu opzoek naar innovatie. Zo zijn wij bezig met een switch zodat jaarrekeningen niet langer centraal staan maar klanten 24/7 via het focusdashboard hun administratie inzichtelijk hebben. Klanten willen in deze tijd helderheid. Ook het uurtje factuurtje is niet meer van toepassing. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn, dat past in deze tijd en wij spelen daar volledig op in!

Wie is Mark Werger en wat is je functie binnen BDO?
Ik ben (bijna) 33 jaar oud, getrouwd en heb twee prachtige dochters van bijna 4 en anderhalf. Bij BDO ben ik adviseur op de MKB-afdeling in Hengelo. Sinds medio 2006 ben ik werkzaam bij BDO. Na wat omzwervingen heb ik in 2004 mijn studie HBO Bedrijfseconomie afgerond, waarna ik gestart ben met de studie voor accountant administratieconsulent. De laatste punten worden nu op de spreekwoordelijk "i" gezet, met als doelstelling om begin 2014 de studie volledig afgerond te hebben waarna ik mij accountant kan en mag noemen.

Wat vind je de meest positieve verandering in de afgelopen jaren?
Door de ontwikkelingen op het gebied van automatisering kan de administratie en jaarrekening op een veel efficiëntere wijze worden verwerkt. We zijn op dit gebied minder tijd kwijt, waardoor er meer aandacht is voor de klant. Dit proberen we te vertalen door periodiek met de ondernemers om tafel te zitten. Op deze wijze kunnen we inspelen op de actualiteiten. Onze adviserende rol zien we hierdoor toenemen. Welke veranderingen ondervinden jullie mbt de crisis? Dit zijn lastige tijden voor veel ondernemingen om het hoofd boven water te houden. Wij worden geregeld geconfronteerd met vraagstukken om mee te kijken in de bedrijfsvoering om de onderneming weer op de rails te krijgen. Daarom vinden wij het vanuit ons vakgebied ook noodzakelijk tussentijds inzicht te hebben in de resultaten zodat tijdig kan worden bijgestuurd en het rendement kan worden verbeterd. Onze rendementsmonitor is daarvan een mooi voorbeeld. Door een ondernemer met behulp van diverse prestatievelden naar zijn eigen onderneming te laten kijken wordt het verbeterpotentieel in kaart gebracht. Dit moet vervolgens leiden tot een verbetering in de bedrijfsvoering en rendement om op deze wijze de crisis te trotseren. Wat we echter ook als gevolg van de crisis zien is dat ondernemers inventiever worden en nieuwe ideeën zoeken om positieve resultaten te halen. Dit leidt soms tot verrassende resultaten.

Waar onderscheidt BDO zich in?
Ons focusdashboard! Dit is een geweldig tool om ondernemers periodiek inzicht te geven in hun resultaat. Door actuele inzicht te hebben in de cijfers kan een ondernemer adequaat ingrijpen wanneer de situatie hierom vraagt. Op deze manier zit je als ondernemer bovenop je bedrijfsvoering en is je onderneming 'in control' zoals wij dat zo mooi noemen.

Voor welke onderneming heb jij grote bewondering?
Ik heb niet expliciet bewondering voor één onderneming. Waar ik bewondering voor heb is voor mensen die vanuit hun passie ondernemers zijn geworden. Dit is een grote stap omdat er zoveel meer bij komt kijken dan alleen het uitoefenen van je hobby. De gesprekken met deze ondernemers heb ervaar ik als erg leuk. Vol enthousiasme kunnen ze over hun onderneming vertellen. En wat ik persoonlijk mooi vind, is dat wij deze ondernemers de administratieve last uit handen kunnen nemen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun passie! Wat vind je van Hengelo in Bedrijf? De laagdrempeligheid zorgt ervoor dat het een leuk, informeel en gezellig netwerk is. De diversiteit in de bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken spreken mij erg aan. Hierdoor leer je veel verschillende mensen en ondernemingen kennen. Dus vooral zo doorgaan!

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's