home 088 - 54 375 00

twente
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Ruim Baan

Ellen ter Haar

Omschrijf in een aantal korte zinnen jezelf: Wie is Ellen ter Haar?
Enthousiast, spontaan en vriendelijk zijn op mij van toepassing.

Hoe ben je hier bij RuimBaan terecht gekomen? 
14 jaar geleden kwam er bij RuimBaan een vacature vrij voor jobcoach. Ik was toen al werkzaam bij de Twentse zorgcentra en was toe aan een volgende stap.  De vrijheid en de afwisseling in het werk spreken mij erg aan. Zorgen voor een goede match tussen de kandidaat en de werkgever.  De rol van jobcoach voor mij bij RuimBaan is een goede mix van zorg en ondernemen. De verbindende rol hierin vind ik een mooie uitdaging. 

Ben je altijd al zo ondernemend geweest?
Privé ben ik vooral een ondernemend type in de zin van actief. In mijn rol als jobcoach is het ook meer ondernemend op commercieel vlak. Het opbouwen en onderhouden van een zakelijk netwerk is voor ons erg belangrijk omdat wij altijd werkplekken kunnen gebruiken. De combinatie zorg en commercie kan prima, vooral vanuit de gedachte dat het voor zowel de kandidaat als werkgever voldoening geeft.

Wie is jullie doelgroep? 
Mensen met een arbeidsbeperking, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen mensen met een Wajong-uitkering zijn of mensen die vanuit de  Participatiewet moeten integreren in de maatschappij en in het doelgroepenregister zitten. Daarnaast kunnen wij mensen met een dagbestedingsindicatie, voor wie betaald werk niet haalbaar is, begeleiden naar en een passende werkplek, waar ze kunnen werken met behoud van hun uitkering

Het lijkt mij ontzettend dankbaar werk om te mogen doen, maar ik kan mij ook voorstellen dat niet elk bedrijf open staat hiervoor. Hoe ervaren jullie dit in je werk?
We merken dat steeds meer bedrijven wel iets willen doen, maar enerzijds niet goed weten hoe ze dat aan moeten pakken en anderzijds niet weten wat ze kunnen verwachten. Op die twee vlakken kunnen wij juist van toegevoegde waarde zijn. Doordat wij juist goed weten wat een kandidaat nodig heeft, maar ook wat er op een werkplek nodig is, lukt het ons vaak een goede match te maken. Goede, maar ook eerlijke voorlichting is hierin erg  belangrijk. Verwachtingen van beiden kanten goed bespreken. Wat kan iemand en waar heeft iemand extra ondersteuning nodig. Vanuit RuimBaan geven wij die voorlichting; niet alleen wat ze kunnen verwachten van een kandidaat, maar ook ondersteunen we de werkgevers in de begeleiding van de cliënt en bij de administratie. We kunnen mogelijkheden binnen bedrijven onderzoeken in het kader van de participatiewet.

Waar willen jullie met RuimBaan staan over 5 jaar?
Over 5 jaar is RuimBaan bekend binnen de regio Twente als dé partner op het gebied van arbeidsparticipatie. Bedrijven, opdrachtgevers en kandidaten weten ons te vinden en wij onderscheiden ons door de  kennis van de doelgroep  en betrokkenheid, maar ook brede kennis van de participatiewet en alles wat daarmee te maken heeft. 

Wat maakt ondernemen zo leuk? 
Met onze kandidaten in ons achterhoofd is het niet moeilijk om te ondernemen en om commercieel te denken. Ondernemen is voor ons meer dan verkopen, wij willen juist een langdurige relatie om zo te zorgen voor een passende en duurzame werkplek voor onze kandidaten.

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken? 
Eigenlijk voor niets, het liefst ga ik slapen.

 

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's