home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Museum More

Desiree Siero

Als grootste museum voor Nederlands Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans Melchers onze kern. Museum MORE heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het museum wil de waardering voor Nederlandse realistische, figuratieve topkunst bevorderen. De nadruk ligt hierbij op 20ste eeuwse en hedendaagse kunst.

Mede door middel van ons verwervingsbeleid en wisseltentoonstellingen wil het museum verwondering opwekken over de grote reikwijdte van realistische kunst. Het museumgebouw, ontworpen door architect Hans van Heeswijk, zorgt voor een optimale publieksbeleving van deze kunst. MORE koestert passie en bewondering voor artistiek vakmanschap, technisch perfectionisme en eigenheid binnen een eeuwenoude kunsttraditie.

De keuze voor de situering van Museum MORE in de Achterhoek, komt voort uit de wens van onze initiatiefnemer Hans Melchers. Met dit museum wil hij iets terug te doen voor de regio waarin hij al decennia met veel plezier woont. MORE’s hoofdlocatie is gehuisvest in Gorssel, vlakbij Deventer. De tweede locatie van MORE in Kasteel Ruurlo zal opengaan in 2017 om een passend, monumentaal thuis te bieden aan werk en leven van Carel Willink. vorige pagina
Hoofstraat 28
7213 CW Gorssel
0575-760300
www.museummore.nl

Actief in de regio's