home 088 - 54 375 00

nunspeet
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Westerink Auto- en Machineservice

Gerrit Westerink

Gerrit Westerink is samen met Jan Hoksberg mede-eigenaar van Westerink Auto & Machineservice, een gerenommeerd bedrijf met meerdere bedrijfsonderdelen. Wij zijn in gesprek met Gerrit Westerink.

Hoe zijn jullie ooit in het ondernemerschap gerold?
Hiervoor gaan we een stuk terug in de tijd. Mijn moeder Rina heeft in 1979 de stap genomen om zelf een winkel te beginnen in "doe het zelf" artikelen met verf, behang en ijzerwaren in Hulshorst. Aangezien het bedrijf van mijn moeder al snel een succes bleek te zijn, heeft mijn vader in 1980 zijn baan als Chef werkplaats bij een autobedrijf in Nunspeet opgezegd om mijn moeder te assisteren in de winkel en zelf een bedrijf op te richten; Westerink Auto- en Machineservice. Begin jaren '90 werd de winkel afgebroken om plaats te maken voor een prachtige vestiging waar winkel, showroom en werkplaats allemaal onder één dak te vinden zijn. Daarnaast is er in 2005 een tweede vestiging geopend in Elburg. Eigenlijk ben ik als klein kind opgegroeid in het bedrijf en is het ondernemerschap mij met de paplepel ingegoten. Na de middelbare school was het dan ook niet geheel onverwacht dat ik graag de middelbare auto technische opleiding wilde gaan doen. Na het afronden van mijn opleiding heb ik eerst werkervaring opgedaan bij een ander autobedrijf. Toen het bedrijf van mijn ouders steeds drukker werd, ben ik door mijn vader aangenomen. Jan Hoksberg is als leerling monteur begonnen in 1982 als eerste werknemer van het bedrijf en hij is altijd bij het bedrijf gebleven! Hij is nu samen met mij mede-eigenaar.

Wie zijn Gerrit Westerink en Jan Hoksberg?
Ik ben Gerrit Westerink, geboren en getogen in Hulshorst. Naast mijn werk had ik tafeltennis als hobby. Hier kwam ik Anita tegen, die ook een prima balletje kon slaan. In 2001 zijn wij getrouwd en hebben wij vier kinderen gekregen. Jan Hoksberg is als eerste medewerker van het bedrijf in 1982 toegetreden. Naast oog voor het werk, had Jan ook oog voor mijn oudere zus. Zij werden verliefd, zijn inmiddels getrouwd en hebben twee dochters. Wij zijn nu als zwagers compagnons.

Hoe is de bedrijfsovername bij jullie verlopen?
Vanaf ongeveer het jaar 2000 zijn mijn ouders gaan nadenken over een verdere voortzetting van het bedrijf. Ze raakte langzaamaan wat op leeftijd. Een familiebedrijfsovername is een heel proces. Alles moet kloppen. Mijn ouders hebben inmiddels hun AOW leeftijd behaald en volgen alle ontwikkelingen vanaf de zijlijn. Wij zijn op dit moment de enige twee vennoten.

Wat doet Westerink Auto & Machineservice?
Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met drie bedrijfsafdelingen, bestaande uit Tuin- & Parkmachines, Autoservice en Machineverhuur. Op het gebied van Tuin & Parkmachines beschikken wij over een zeer breed assortiment, waarbij wij enkel werken met kwalitatief goede producten. Wij zijn dealer van onder andere Stihl, Honda, Stiga en Viking. Naast elektrische machines hebben wij ook een grote verscheidenheid aan handgereedschappen geschikt voor zowel verkoop als verhuur. Het onderhoud en reparatie van deze apparaten en machines verzorgen wij ook. Met betrekking tot de autoservice, zijn wij een merkonafhankelijk autobedrijf waar je terecht kunt voor vakkundig onderhoud, reparatie en APK keuring van een (bedrijfs)auto. Van moderne auto tot youngtimer en klassiekers, uw auto is bij ons in goede handen.

Waarmee onderscheiden jullie jezelf?
Ten opzichte van de concurrentie op internet, bieden wij persoonlijke service aan. Het ophalen en wegbrengen van de apparaten, machines of auto's is hier een mooi voorbeeld van. Nieuwe machines leveren wij kant en klaar af bij de eindgebruiker. Hierbij is geen verschil tussen een zitmaaier of handmaaier. Wij leveren onze diensten gebruiksklaar. De producten die wij verkopen of verhuren komen van hoogstaande merken. Zij willen uiteraard ook graag dat de eindgebruiker tevreden is en de juiste service krijgt. Wij voldoen aan de eisen die gesteld worden om deze producten te mogen verkopen. Tevens kunnen wij de juiste onderdelen en serviceonderhoud verlenen. Wij leveren diensten en goederen aan zowel particuliere als zakelijke eindgebruikers.

Waar sta je volgend jaar als ondernemer?
Nieuwe kwalitatief goede producten uitkiezen met de goede prijs-kwaliteit verhouding is iets wat wij ieder jaar doen. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel ontwikkelingen bij de tuinproducten. Op technologisch gebied gebeurt er veel, zo zijn er steeds meer soorten accu gereedschappen en je ziet dat accu gereedschappen steeds meer hun intrede vinden bij de zakelijke en particuliere markt; denk hierbij bijvoorbeeld aan accu kantenmaaiers, kettingzagen, bladblazer e.d. en robotmaaiers. Duurzaam gericht werken is ook in onze branche volop in ontwikkeling. In plaats van motoren gebruiken we accu's. Op deze duurzame trend willen wij als ondernemer ook zeker inspelen.

Doe je veel aan netwerken?
Wij werden benaderd door Ondernemers in Bedrijf en kunnen ons goed vinden in de opzet die zij hebben met betrekking tot het netwerken. Het is vrijblijvend, dat spreekt ons aan. Tevens organiseren zij leuke manieren om met andere ondernemers samen te komen. Een netwerk is belangrijk, als ondernemer moet je nooit achterover gaan leunen.

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?
Ik houd van snelheid! Je mag mij wakker maken voor een goede wedstrijd van auto- of motorsport. Jan heeft een andere passie. Hij is lid van een Oldtimerclub met prachtige authentieke tractoren! vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's