home 088 - 54 375 00

lochem
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Huis Verwolde

Carine van Ketwich

Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen.

Huis Verwolde is een neoclassicistisch huis uit 1776 en is in geheel originele staat bewaard gebleven. Je ziet hier, middels een rondleiding, hoe één adellijke familie het huis 200 jaar bewoonde. Het is ingericht alsof de vroegere bewoners er elk ogenblik weer kunnen terugkeren. In de Chinese kamer is het originele beschilderde behang uit 1776 prachtig gerestaureerd. Naast de pronkkamers op de beletage zijn er de geheel ingerichte (slaap)kamers op de 1e etage, de originele bibliotheek, de kinderkamer en kamer van de gouvernante.

In het onderhuis, dat op eigen gelegenheid te bezoeken is, maak je middels een interactieve presentatie kennis met de het personeel. Hier bevinden zich de knechten-, poets-, linnen- en mangelkamer, wijnkelder en rentmeesters kamer. Verder beschikt Verwolde over een theeschenkerij met een heerlijk terras aan het water waar je kunt genieten van koffie of thee met wat lekkers. In de kasteelwinkel kun je terecht voor streekproducten en mooie cadeaus.

In elk seizoen is het genieten in de tuin en park rondom het huis. De omgeving leent zich voor heerlijk wandelen en fietsen in de mooie Achterhoek. vorige pagina
Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
0573-401825
www.huisverwolde.nl

Actief in de regio's