home 088 - 54 375 00

kampen
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

IMpact Kampen

Miranda van der Wolf

Wie ben je?
Ik ben Miranda van der Wolf, 35 jaar en woon met mijn man en 2 kinderen in IJsselmuiden. Twee jaar geleden was ik op zoek naar een baan waar ik commercie met maatschappelijk verantwoord ondernemen kon combineren. Ik ben accountmanager voor Impact, we hebben zowel een vestiging in Kampen als in Dronten. In mijn werk ben ik erg gedreven en wil graag mensen verder helpen. Dat is wel waar ik voor ga! De diversiteit maakt de functie. Ik heb contact met bedrijven maar doe ook een stuk communicatie, de social media, het organiseren van relatie evenementen en het geven van trainingen.

Wat doen jullie?

IMpact is dé uitvoerder voor de gemeenten Kampen en Dronten van de Participatiewet, inclusief de Wet Sociale Werkvoorziening. We zijn begonnen als een sociale werkvoorziening met sw-medewerkers maar inmiddels is het uitgegroeid tot een arbeidstoeleidingbedrijf..Als arbeidstoeleider geven we maatschappelijk invulling aan het hele scala rond arbeidsontwikkeling en -begeleiding in de regio Kampen en Dronten. We leren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gewenste arbeidsvaardigheden door verschillende trainingen te geven. Om dit mogelijk te maken werken we samen met partners, zoals de gemeenten Kampen en Dronten, het UWV, scholen, zorginstellingen en het bedrijfsleven.

Wat is jullie onderscheidend vermogen?

Er zijn veel reďntegratiebedrijven, maar IMpact is wel vooruitstrevend. Ons motto is, van afstand naar bijdrage.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De rol die ik heb is de verbindingen en de contacten leggen met het bedrijfsleven. Bedrijven adviseren over de Participatiewet. Veel bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten. Bij IMpact zijn kandidaten die om wat voor reden tijdelijk of langdurig niet deelnemen in het arbeidsproces. Deze mensen begeleid en bemiddel ik richting de arbeidsmarkt. Dit kan in eerste instantie starten met een werkervaringsplek, met het uiteindelijke doel een betaalde baan met of zonder inzet van instrumenten. Ik geef verschillende trainingen waar onderwerpen voorbij komen zoals: Hoe moet ik me presenteren? Welke kleding trek ik aan? Maar ook empowerment trainingen om mensen meer zelfvertrouwen te geven.

Zijn er veranderingen binnen de branche?
We zijn wel afhankelijk hoe de politiek zich ontwikkelt. Budgetten worden anders verdeeld. De uitdaging is om het zo creatief mogelijk in te richten, maar ons doel blijft uiteindelijk hetzelfde: Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, weer een plek in de maatschappij geven. Nieuwe ontwikkeling is wel dat in dit najaar samenwerking plaatsvind op lokaal en regionaal niveau tussen gemeenten, UWV en IMpact op het gebied van werkgeversbenadering.

Wat is er zo leuk aan de branche waar je werkt?
In mijn vorige functies, draaide het alleen om cijfers dus dat was puur commercieel. De functie die ik nu heb draait ook om mensen en het maatschappelijke vlak.

Heb je hobby's?
Voordat we kinderen hadden, gingen we veel op reis. Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland. Het voornemen is om wel weer te gaan reizen. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in het lokale theater van Kampen.

Waar kun je jouw voor wakker maken?

Eigenlijk niet, ben ik gehecht aan m'n nachtrust. Met twee kleintjes slaap ik liever.

Heb je nog een tip voor andere ondernemers?

Verenig het maatschappelijk met het commerciële. Veel ondernemers gaan keihard aan de slag met hun bedrijf maar als zakelijk en privé niet goed in balans is, dan red je het ook niet. Dus probeer vooral in balans te blijven! vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's