home 088 - 54 375 00

kampen
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Renko van Bodegraven en Henri Schouten

Homava Groep

Homava Groep: van restaurant tot events – alles in huis voor een geslaagd feest
Plezier, dat is wat centraal staat bij de vier ondernemingen van Homava Groep. Restaurant De Vijfsprong, snackbar AnyTyme, Moods & Roots Events en De Feestmeesters - de gast beleeft er plezier, gaat tevreden naar huis na een ervaring waarbij ‘beleving’ centraal staat. Ilona van Veen verzorgt de marketing en communicatie voor de vier ondernemingen die onder Homava Groep vallen.

Vijf vrienden
Het begon ruim tien jaar geleden, met vijf vrienden. “Ze ontmoetten elkaar altijd aan de bar, hielden van gezelligheid. Toen ontstond het idee om zelf iets in de horeca te beginnen. Na veel denken en plannen, openden ze De Vijfsprong in 2007.” Na De Vijfsprong volgden Cafetaria ‘T Middelpunt (nu AnyTyme), Moods & Roots Events en De Feestmeesters. Daarmee heeft Homava Groep nu alles in huis voor een feest of evenement voor groot of klein.

Overal ideeën
Renko van Bodegraven en Henri Schouten staan samen aan het hoofd van Homava Groep. Renko is de man van de ideeën, die overal mogelijkheden ziet. Zo ontstond De Feestmeesters toen Renko de administratie verzorgde van een bedrijf dat clowns en ijscokarren verhuurde. Renko vulde dat aanbod aan met catering, en na een officiële samenvoeging ontstond De Feestmeesters, dat nu een volledig feest of evenement kan verzorgen vanaf 20 tot 10.000 personen.
Een goed idee, moet je niet laten liggen, vinden Renko en Henri. “Als je een idee hebt, en er is een markt voor, zorg dan dat je dit goed onderzoekt, maar wacht niet te lang! Durf soms ook gewoon de sprong te wagen. Risico moet je onderzoeken, maar uiteindelijk moet je er wel voor gaan. Je weet immers niet wat morgen brengt…”

Snelle groei
Binnen tien jaar groeide de onderneming van een naar vier horecaondernemingen. Nu is het tijd om even een pas op de plaats te maken. Ilona’s missie is het verstevigen van de positie van de ondernemingen onder Homava Groep en de naamsbekendheid van de ondernemingen vergroten. “Moods & Roots en De Feestmeesters zijn nog niet zo bekend buiten de regio als we zouden willen.” De groei van de onderneming betekent dat ook het aantal medewerkers snel is gegroeid: van tien tot honderd personeelsleden. Dat maakt het vinden en binden van de juiste mensen een uitdaging, vertelt Ilona. “Je moet daar een weg in vinden, maar daar groei je ook in.”

Antwoord op elke horecavraag
Ilona vertelt graag over de mogelijkheden die de diverse ondernemingen van Homava Groep te bieden hebben aan ondernemers. “Met onze vier ondernemingen kunnen we ondernemers in elk mogelijk horecavraagstuk ondersteunen, of het nu groot of klein is. We kunnen helpen en meedenken in het neerzetten event zoals de ondernemer dat voor ogen heeft. We kunnen buffetten verzorgen, maar ook hapjes en snacks aanbieden, of juist luxere gerechten voor bijvoorbeeld een klantendag met alle benodigde verhuurartikelen. Enerzijds kunnen we veel bieden, omdat we in alle horecafacetten ervaring hebben, anderzijds kunnen we snel schakelen omdat de lijnen tussen de bedrijven kort zijn.”

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's