home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Wim Weijers

KII Audio

De technologie die zij gebruiken in hun Kii Three en het Kii Three BXT System, zorgt ervoor dat de muziek en daarmee de emotie in de muziek, op een tot op heden ongeëvenaarde manier bij de luisteraar binnenkomt!  

Wie is Wim?
Mijn verleden ligt in de sales, ik heb 25 jaar als accountmanager gewerkt in de buitendienst. In 1991 ben ik gestart met mijn salescarrière in de autoverkoop. Mijn hobby was en is audioapparatuur, met name het modificeren ervan, dit heeft altijd parallel gelopen aan mijn salescarrière. In 2007 leerde ik Bart kennen, één van mijn huidige compagnons. We hebben altijd goed contact gehad en via hem leerde ik Bruno, Thomas en Chris kennen. Bruno heeft al eerder een speaker ontwikkeld dat was de LS1, de voorloper van de Kii3. Vanuit de LS1 ontstond bij hem het idee voor de Kii Three. Toen hij het idee van de Kii Three aan ons liet zien, dachten we, dat moeten we gaan maken! We hebben in Mei 2015 op een grote internationale beurs het prototype gelanceerd, en daar is de gekte begonnen! We zijn toen Kii Audio met eigen vermogen begonnen, en zijn binnen het jaar verhuisd naar een groter pand.

Kii audio…
Heeft 5 aandeelhouders. Bruno is de geestelijk vader van de Kii Three! Bruno’s grootste kwaliteit is Research & Development. Zijn persoonlijke kwaliteit is dat hij een enorm mensen mens is, zijn loyaliteit siert hem enorm. Thomas is verantwoordelijk voor logistiek en productmanagement. Zijn grootste kwaliteit is dat hij heel geduldig is en communicatief heel sterk! Chris is ijzersterk in sales & marketing. Zijn persoonlijke kwaliteiten zijn, dat hij veel zaken positief benadert, uitbundig kan zijn, en zeer onderhoudend is. Bart is technisch heel sterk, een R&D man en op digitaal vlak een wonder. Zijn menselijke kwaliteit is dat hij ALTIJD rustig blijft.

Mijn inbreng in het team:
Verantwoordelijk voor sales in Europa en mijn persoonlijke inbreng in het team is wel dat ik een gangmaker ben, de lijm tussen alle verschillende stenen. Ik ben breed onderlegd en heb een brede en oprechte interesse zodat ik ook mee kan in de techniek, tenzij het echt lastig wordt en ik het liever aan hun overlaat!

Wat maakt dat dit team zo goed werkt?
We hebben respect voor elkaar en iedereen heeft zijn eigen expertise. Doordat er wederzijds respect en vertrouwen is kan iedereen zijn ding doen.

Wat is je grootste valkuil?
Soms draaf ik door in mijn enthousiasme, ik wil dan te snel gaan. Ik wil dan zo graag de doelen behalen waardoor ik soms aspecten uit het oog verlies… en daar is dan het team! Met name Bart die dan als mijn rem fungeert!

Wat maakt jou een echte ondernemer?
Niet bang zijn! In 2015 zijn we begonnen, de eerste Kii3 gingen weg in september 2015 en toen deden we het er nog bij. Als snel werd duidelijk dat het niet te combineren was met iedereen zijn baan en eind 2015 hebben we vol vertrouwen onze vaste banen laten vallen!

Waarom kiezen mensen Kii Audio!
De onderscheidende kwaliteit in muziekweergave

Grootste doelgroep:
Pro audiowereld, masteringengineers, producers en muzikanten. In de home Hifi is het de lifestyle/design groep, muziek en audio liefhebbers.

Van wie heb jij het meest geleerd?
Mijn vader, door te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik kwam een hele leuke spreuk in 2007 tegen: Als de hamer het enige gereedschap is dat je hebt, ziet ieder probleem eruit als een spijker. ‘Maslov’

Van wie of wat wil je nog graag leren de komende jaren?
Nou weetje, dat is vrij breed. Ik heb niet zozeer een lichtend voorbeeld. Ja ik vind Bruno ontzettend knap in wat hij doet maar dat is van een andere planeet, dat ga ik niet fixen. Ik sta altijd open voor mensen om van te kunnen leren waaronder mijn eigen kinderen! Je kunt van de meest onverwachte hoek de meest briljante dingen leren! Als je het maar wil horen.

Wat gaan de kinderen van je leren?
Lekker losgaan, jezelf zijn en blijven. Hetgeen dat ik van mijn vader heb geleerd, denken in mogelijkheden! Alles is goed in het beginsel, iedereen is goed tot het tegendeel is bewezen. Ik plaats niemand in hokjes en benader iedereen met respect!

Waar zat jij vroeger aan de keukentafel/eettafel
Aan het hoofd, nu niet meer, want we hebben een ronde tafel en zit ik tussen mijn kinderen in. Ik houd van gezelligheid, een ronde tafel past daar goed bij.

 

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's