home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Finovion Advies en Administratie kantoor

Ton te Riele

Informatie website Ondernemers in Bedrijf 

Finovion Lochem is een zelfstandig financieel advieskantoor en maakt onderdeel uit van een grote landelijke organisatie met ruim 30 vestigingen verspreid over heel Nederland. Bij het doen van administraties, belastingaangifte en het jaarwerk leggen wij de nadruk op persoonlijk contact en het begrijpelijk uitleggen van uw cijfers. Finovion heeft de financiële en fiscale kennis in huis die doorgaans alleen aanwezig is bij grote kantoren. Kortom: Finovion Lochem biedt u het beste van twee werelden; Persoonlijk contact en Professionele dienstverlening.  

 

Interviewvragen 

Finovion Lochem is een zelfstandig financieel advieskantoor en maakt onderdeel uit van een grote landelijke organisatie met ruim 30 vestigingen verspreid over heel Nederland. Wij maken kennis met Ton te Riele, een ervaren man in de financiële administratie met een jong bedrijf.  

 

Wie is Ton te Riele? 

“Ik ben Ton te Riele, 53 jaar, getrouwd met Carla en vader van twee tiener dochters. Ik ben geboren en getogen in Lettele, waar ik ook nu nog steeds woon op de plek waar vroeger mijn ouderlijk huis stond.”  

 

Op 19 september j.l. hebben jullie de deuren geopend van Finovion Advies en Administratie kantoor, vestiging Lochem. Hoe ben je het ondernemerschap ingerold?  
“Toen ik aan het begin van dit jaar te horen kreeg dat mijn contract bij mijn werkgever als gevolg van een reorganisatie, na een dienstverband van 27 jaar, ontbonden werd stond ik voor de keuze. Ga ik op zoek naar een baan in dienstverband of begin ik mijn eigen bedrijf!” Ton’s ogen beginnen te stralen “In een familie met veel ondernemers, waarvoor ik ook al de financiële administraties deed, was de keuze snel gemaakt. Ik koos ervoor een eigen bedrijf te starten binnen een franchiseorganisatie.” 

 

Wat zijn jullie ambities? 

“Finovion Lochem wil een betrokken en betrouwbare partner zijn voor haar klanten. Ons doel is niet om in korte tijd zo groot mogelijk te worden, maar om de klanten die hun financiële administratie aan ons toevertrouwen optimaal van dienst te zijn. Naast het voeren van hun administratie willen we ook graag een gesprekspartner zijn, die op basis van hun financiële positie en onze kennis gedegen toekomstgerichte adviezen ten aanzien van de bedrijfsvoering kan geven.” 

 

Heb je altijd al in de financiële dienstverlening gewerkt? 

“Na ruim 8 jaar bij een accountantskantoor gewerkt te hebben ben ik eind jaren tachtig in dienst getreden bij een woningcorporatie als hoofd financiële administratie. In de jaren daarna groeide de organisatie en veranderde mijn takenpakket. De laatste jaren was ik als manager bedrijfsvoering eindverantwoordelijke voor de afdelingen Financiën, Vastgoed en Staf en als zodanig lid van het managementteam.” 

 

Waar sta je volgend jaar als ondernemer?  
“Eind 2017 hopen we onszelf op de kaart gezet te hebben als een betrouwbaar en toegankelijk advies en administratiekantoor. Met voldoende tevreden klanten in de regio van Lochem en Zutphen.” 

 

Waarom ben je lid geworden van Ondernemers in Bedrijf? 

“Als startende ondernemer is het van belang jezelf zichtbaar te maken. Collega-ondernemers zijn belangrijke samenwerkingspartners. Daarbij ben ik ook van mening dat onbekend, onbemind maakt. Ondernemers in Bedrijf biedt mij de kans om mijn bedrijf in de regio bekendheid te geven en op een informele manier kennis te maken met andere ondernemers. We kijken dan ook erg uit naar de bijeenkomsten die georganiseerd worden.” 

 
Wat maakt ondernemen zo leuk?  

“Bij alles wat je doet, ben je zelf verantwoordelijk voor hetgeen je doet. Doe je het goed, pluk je daar zelf de vruchten van en doe je het niet goed heb je er zelf last van. Zelfstandig keuzes maken en beslissingen nemen geeft veel voldoening.”  

 
Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?  

Ton begint te lachen “Nu kan ik natuurlijk een aantal clichés opnoemen als een goed glas wijn in goed gezelschap, of een heerlijk broodje paling, maar eigenlijk slaap ik ’s nachts het liefst gewoon door. Dat zorgt er dan weer voor dat ik overdag ook een aangenaam persoon ben die dan vol overgave kan doen wat er van hem verwacht wordt. Zowel zakelijk als privé.” 

 

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's