home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Neoma

Sanne Reichgelt

Neoma biedt administratieve diensten aan het MKB. Neoma is boekhouder, ICT-leverancier en partner voor strategieontwikkeling ineen. De onderneming zorgt ervoor dat uitvoeringshandelingen tot een minimum worden beperkt, waardoor de boekhouding goedkoper, beter en leuker wordt.

Sanne Reichgelt werkt met passie en plezier voor Neoma, het bedrijf dat is opgericht door haar vader Peter Reichgelt en Michel Bender. ?Eerder werkte ik voor BDO, een groot bedrijf, waar ik het werken goed kon combineren met mijn studie. Ik heb er veel geleerd, maar miste het contact met klanten. Toen er bij Neoma een plekje vrij kwam, realiseerde ik me dat dat precies is wat ik wilde en nu ik er een tijdje werk kan ik dat meer dan beamen. Het is een innovatief bedrijf dat volledig meegaat met de ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden. Het is dan ook heel leuk om hier deel van uit te maken en om elke dag nieuwe dingen te leren. Daarnaast is de combinatie tussen mijn baan en de opleiding Bedrijfseconomie, die ik op dit moment volg, super interessant.

?Gaat dat wel goed, samenwerken met je vader?? vragen mensen soms. En het gaat prima! We hebben elk onze eigen klanten en doen ons eigen ding. Het is heel leuk om mijn vader dagelijks te zien en te spreken.

Kampioen
Hard werken doet Sanne al van kindsaf aan. Toen ik vijftien was, werd ik Nederlands kampioen op de 800 meter indoor hardlopen. Dat vormt je ? het betekent dat je als kind al keihard leert werken en trainen. Van die doorzettersmentaliteit heb ik nu nog profijt. Ik doe niets op halve kracht!

Ontzorgen
?Neoma is opgericht met het idee om ondernemers vooruit te helpen. We nemen de financi?le administratie uit handen en maken daarbij gebruik van slimme ICT-toepassingen. We hebben heel nauw contact met klanten ? dat vind ik een van de leukste aspecten in mijn werk! Je klanten worden bijna een soort collega?s, omdat je zij aan zij samenwerkt aan het verbeteren van de administratie en van de bedrijfsvoering. Klanten zijn daar ontzettend blij mee. Een bedrijf is immers niets zonder een goede administratie! Ik vind het leuk om daarbij van toegevoegde waarde te zijn en daar waardering voor te krijgen.?

Over vijf jaar
Waar we willen staan over vijf jaar? Dan willen we graag meer locaties hebben ? we werken nu vanuit Breda en Nijmegen. We willen groeien in het aantal klanten en in het aantal medewerkers. We groeien in Breda en Nijmegen omdat we daar fysiek aanwezig zijn. We merken dat we in andere plaatsen een netwerk nodig hebben, een lokale kartrekker. Want we groeien door mond-tot-mondreclame. We bestaan nog maar een jaar, dus het is ook een kwestie van uitvinden wat we aan kunnen en hoe we nieuwe klanten bereiken. Toch merken we nu al dat klanten ons weten te vinden. Een bevestiging dat we goed bezig zijn!

Luisteren
Sanne?s tip voor ondernemers is: ?Luister naar je klanten! Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar gebeurt lang niet altijd. Je hebt de feedback van je klanten hard nodig! Ik leer veel van onze klanten, die vertellen ons wat we wel en niet goed doen. Het zijn waardevolle tips. Daarom waarderen we ook de heel kritische klanten ? kritiek is tenslotte heel leerzaam. Met de tips die je krijgt, moet je ook wat doen. Zo houd je je klant tevreden!?

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's