home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

De Jong & Laan

Sandra Temmink

Wie is Sandra Temmink?

Accountant en vestigingsleidster van de Jong & Laan in Lochem en woonachtig te Eibergen. Sandra is getrouwd en heeft twee zonen. ?Leuke baan, accountant en vestigingsleider is een leuke combi. We zijn echt ondernemende accountants!? Aldus Sandra.

?

Hoelang zit je al in het vak?

?Ik zit al 25 jaar in het vak, altijd werkzaam geweest in de Achterhoek. Als ik dit zo zeg voel ik mij oud, maar dat valt best mee toch? 45 jaar! ?Dan zit je in de bloei van je leven? geven Daphne Geeraths (regiomanager) en Chanti Janssen aan.

?

Je persoonlijke motto:

?De Jong & Laan Lochem nog steviger op de kaart zetten! Persoonlijk zoek ik altijd een uitdaging, gedreven door het onbekende?.

?

Wat typeert jou? Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Sandra lacht: ?Ok?, daar komt het! Enthousiast, nuchter, daadkrachtig, oplossingsgericht, sociaal en toegankelijk.?

?

Ben je een ondernemer of manager?

?Manager, maar zeker ook ondernemer. Ik zie kansen en uitdagingen, anders vind ik het snel saai. Ieder jaar moet er wel wat gebeuren?. Managen: ?een team aansturen vind ik prachtig net als de betrokkenheid. We moeten het samen doen.?

?

Waar staat de Jong & Laan voor?

?Zichtbaar zijn in de lokale markt, ondernemend, mensgericht, betrouwbaar met veel respect voor deskundigheid. Dat alles met een persoonlijke touch en informeel?.

?

?Wat wij doen is het ontzorgen van de klant, naast de ondernemer staan, met de ondernemers sparren in de breedste zin van het woord!?

?

Klantprofiel?

?MKB, in alle branches vertegenwoordigd. Daar ligt onze kracht.

?

Mooi pand in Lochem, is dat geen drempel voor ondernemers?

?Wij willen een professionele uitstraling en een zichtlocatie. Ondernemers voelen zich welkom en komen dagelijks bij ons over de vloer, maar als ondernemers dat wel zo voelen dan zijn ze altijd welkom! Er komen veel contactaanvragen doordat we daadwerkelijk zichtbaar zijn.?

?

Wat doet Jong & Laan?

?Heel veel. Velen denken dat we? een accountantskantoor zijn. Dat waren we zeker, circa 30 jaar geleden toen we zijn begonnen. Twee mannen aan het roer, ?de Jong & Laan?. Nu actief in vijfentwintig vestigingen. Het ontstond in Twenterand en nu zitten we in heel Noord-Oost Nederland. ?Iedere vestiging heeft 15-50 personen aan het werk. Gezamenlijk heeft de Jong & Laan 750 mensen aan het werk, waardoor veel specialisme in huis is.?

?

?

?Ons werk verandert snel de laatste jaren, het gaat voornamelijk om het leveren van de toegevoegde waarde aan de klant. Familieadvies, (internationaal) belastingadvies, bedrijfsadvies, corporate finance, personeelsadvies, pensioenadvies, detachering en werving & selectie, subsidieadvies. Doordat we dat allemaal onder ??n dak hebben kunnen we snel schakelen.?

?

?Ik ben bij wijze van spreken de huisarts van mijn klant: ik signaleer en dan kunnen we waar nodig doorverwijzen naar de specialist. Je hoeft bij ons geen klant te zijn voor alles. We hebben ook klanten voor enkel ??n van de specialismes.?

?

Waarom zoveel vestigingen?

?Wij willen toegankelijk zijn; deur open voor onze klant en dichtbij zijn. Laagdrempelig, de klant ontzorgen. Als we dichtbij zijn en weten wat er speelt draagt dat bij.?

?

Van wie is de Jong & Laan momenteel?

?Er zijn vijfentwintig eigenaren. De vestigingsleider heeft de operationele leiding van de vestiging en de partner is met name zichtbaar in de markt. In Lochem is dat Martin Zwiers.?

?

Wat is je grootste uitdaging?

?We willen groeien. Richting de Achterhoek, Zutphen en Vorden ligt er een wereld open. Regionaal is de kracht, zowel qua vestiging als qua medewerkers.?

?

Hoe belangrijk is netwerken voor je?

?Belangrijk: je leert ondernemers kennen tijdens het netwerken. Zaaien en ooit oogsten. Accountancy draait op basis van vertrouwen; het gaat verder dan alleen een kopje koffie en de jaarrekening.? Een klik is belangrijk, daarom verwacht ik ook nooit tijdens een avond direct een klant over te houden aan het netwerkevent.?

?

Is er iets dat nu heel erg speelt?

?Familiebedrijven. Een grote doelgroep van ons. Een belangrijk onderdeel omdat dat bedrijven zijn waar van alles speelt, waar je van alles tegen komt, informeel en weinig hi?rarchisch en dat spreekt ons als kantoor aan.?

?

?

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's