home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Eerst

Ruben Heijdra

Vertel eens iets meer over jezelf;
Ik ben Ruben Heijdra. Ik ben ruim 18 jaar werkzaam in het mooie ontwerp- en reclamevak. Begonnen als grafisch ontwerper, doorgegroeid tot art director en uiteindelijk mijn eigen bureau Eerst gestart. Ik ben getrouwd met mijn lieve vrouw Carola. Samen hebben we een dochter Lora en onze tweede is op komst. Naast ondernemen en vader zijn hou ik me graag met muziek bezig. Ik schrijf muziek en speel in een band. Regelmatig bezoek ik een concert of een festival. O ja, en ik probeer nog een beetje te sporten daarnaast. Ja, ik kan mezelf goed bezig houden.

Wat doe je als ondernemer?
Wat doe ik? Als ondernemer ligt mijn focus op Eerst ontwerp en reclame. www.eerst.nl Daarnaast geven we vanuit Eerst ook een workshop 'De Kracht van een Merk'. Hierin laten we ondernemers zien wat grote merken nou juist zo krachtig maakt en geven we praktische handvaten om hen te laten nadenken over uitstraling en identiteit van hun eigen onderneming. Maar zoals vrijwel elke ondernemer heb ik meer idee?n die ik graag gestalte wil geven. E?n daarvan is de ontwerpadviseur. Een eenvoudige manier om online grafisch ontwerp advies aan te vragen via www.ontwerpadviseur.nl

Waar staat Eerst voor?
In de letterlijke zin is het onze missie ervoor te zorgen dat jouw doelgroep als eerst aan jou denkt. Door een goede visuele identiteit, een kloppend verhaal en een communicatie die daarbij past. En dat in de breedste zin van het woord, zowel offline als online. Het type opdrachten dat we aanpakken is zeer gevarieerd. Van een logo met huisstijl tot het ontwerpen en bouwen van een app. Maar we hebben ook beursstands gedaan. Heel breed dus eigenlijk, maar vrijwel alles heeft uiteindelijk met visuele identiteit te maken. Het bouwen van een verhaal rond een merk, bedrijf of product. Op een manier dat het van a tot z klopt.

Wanneer is Eerst opgestart?
Eerst is officieel opgestart in november 2007.

Wat is het allerleukste aan je vak?
Dat ik me dagelijks mag bezig houden met ??n van de dingen die ik het allerliefst doe en daar toevallig ook nog verdraaid goed in ben.

Wat zijn je karaktereigenschappen?
Puur, Doorzetter, Ruimdenkend, Vernieuwend, Initiatiefrijk

Wat is je droom?
Zakelijk dat elke ondernemer die op zoek is naar een professionele visuele identiteit eerst aan Eerst denkt. Priv? een woonboerderij met een stukje land en een eigen studio. Zowel voor ontwerp als voor de muziek.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
Ik heb - gelukkig - niet echt een standaard werkdag. In de ochtend richt ik me bij voorkeur op creatieve werkzaamheden. Ik ben dan het scherpst en dan komt vaak het beste werk uit mijn vingers. In de middag staan ook regelmatig afspraken en werk ik mijn mailtjes door. Voor inspiratie maak ik zo nu en dan een flinke wandeling zonder doel en laat me verrassen door wat ik tegenkom. Maar dat kan natuurlijk niet elke dag, daar heb ik simpelweg de tijd niet voor.

Heb je nog een tip voor ondernemers?
Zorg dat je de fun erin houdt. Als je merkt dat de fun en passie er vanaf gaan, durf dan ook een andere koers te gaan varen in wat je doet. Het moet geen trucje of een sleur worden. vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's