home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek

Ronald van Wetering

Wie is Ronald van Wetering?
Ik ben 53 jaar en woonachtig in Apeldoorn. Na mijn studie heb ik bij allerlei banken gewerkt, en ik ben nu ruim een jaar directeur Bedrijven bij Rabobank Noord- en Oost Achterhoek. Ik ben eindverantwoordelijke voor de teams die het bedrijfsleven in de regio adviseren over betalen, verzekeren, financieren, sparen en beleggen. Maar we doen ook meer, zo adviseren we bijvoorbeeld ook over bedrijfsvoering en overnames.

Wat vind je het leukste aan het vak?

In mijn rol geef ik niet alleen leiding, maar heb ik ook veel klantcontact. Ik ben zowel bezig met de markt als met klanten. En altijd met als doel ambities van ondernemers helpen realiseren.

Wat drijft jou in je werk?

Mensen, en daar bedoel ik zowel ondernemers als medewerkers mee. Ik vind het leuk om een bijdrage te leveren aan ontwikkeling en de ambities van hen.

Is jullie rol door de jaren heen veranderd?

Voorheen waren wij als "kredietboeren" voornamelijk bezig met de financieringsvraag van een klant te honoreren of niet. Nu draaien we meer naar een rol van financieel regisseur waarbij we verschillende partijen samenbrengen. Zo geven we zo goed mogelijk invulling aan wat de klant wil en helpen we ambities waar maken. Daarnaast is onze advisering een stuk breder geworden.

Wat is je ambitie/droom?
Wat ik nu doe vind ik erg leuk. Ik vind het vooral belangrijk dat we ondernemers kunnen blijven helpen om beter te worden en te ontwikkelen. Dat we hier maximaal inhoud aan kunnen geven.

Waarin zijn jullie anders dan anderen?

Wij proberen laagdrempelig te zijn en dichtbij de klant te staan. Dus niet vanuit een hoofdkantoor maar wel door korte lijnen te hebben met de klant. Weten wat die klant drijft en waar hij mee bezig is. Zo kunnen we daadwerkelijk ook als vakmensen aan tafel te zitten.

Als je totaal iets anders mocht doen, wat zou je dan doen?

Zoals ik aangaf, vind ik mijn werk erg leuk. Het enige wat ik me kan voorstellen, is dat ik zelf voor het ondernemerschap zou kiezen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik kook heel graag, vind van alles heel leuk, zo lang het maar bijzonder is. Alleen Aziatisch spreekt me minder aan. Verder sport ik heel graag. Hardlopen, tennis en fitness doe ik sowieso 3 ? 4 keer per week vroeg in de ochtend. Ik vermaak me heel erg met de dingen die ik doe. Daarnaast heb ik nog veelvuldige nevenfuncties; ik ben onder andere lid van de Raad van Toezicht Openbaar Voortgezet Onderwijs Apeldoorn en bestuurslid van VNO-NCW, van de Gelderse Business Club en van de Industri?le kring Lochem. Ik ben best een bezige bij eigenlijk, maar ik vind het ook belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn in het gebied waarin je werkzaam bent.

Waar kun je jou voor wakker maken?

Laat me lekker slapen. Als ik wakker word, ga ik weer leuke dingen doen. Wel ben ik altijd in voor veranderingen en innovatieve idee?n.

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's