home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Landgoed Klarenbeek

Rikie Krepel

Op een mooie dag in zijn wij in gesprek met Rikie Krepel van Landgoed Klarenbeek. Zodra je door de poorten het terrein oprijdt, betreed je een andere wereld?

Wat is Landgoed Klarenbeek?
Landgoed Klarenbeek is sinds 1762 in bezit van de familie Krepel en het herbergt tevens Industrieel Erfgoed op een prachtig terrein van 90 hectare verborgen op de Veluwe. "Hier werd ooit koper en hout bewerkt op de kracht van de waterval, is het nu een ontmoetingsplaats van kunst en ambacht. Er bevinden zich woningen en gronden die verpacht worden en de monumentale fabriekspanden zijn verbouwd tot trouw- en vergaderlocatie en kunstgalerie. Er is een professionele keuken aanwezig en een Restauratiecenter waar antieke meubelen kunnen worden gerestaureerd."

Waar komt de naam vandaan?
 "De naam is ontstaan door de Held're Beek, De Klare Beek die over het landgoed stroomt." In 1764 is er een nieuwe Kopermolen met waterrad geplaatst naast de Klare Beek door de familie Krepel. Er kwamen mensen werken en wonen en zo is geleidelijk het dorp Klarenbeek ontstaan.

Waarom doe je wat je doet?
"Ik hou erg van leven in en met de natuur. Ons landgoed heeft eeuwenoude bomen, landerijen, waterpartijen en een rijke flora en fauna. Mijn doel is dit voor de toekomst te bewaren zodat ook de volgende generaties ervan kunnen genieten. Kunst en ambacht was altijd al mijn hobby. Dit tonen we nu in onze Galerie. De plek waar kunst en ambacht samenstromen. Ook hier is het doel het ambacht in stand te houden en ook dit aan de volgende generaties te kunnen doorgeven."

Hoe is het bedrijf ontstaan?  
Een landgoed wordt van generatie op generatie doorgegeven. "Het is de taak van de eigenaar te zorgen voor een nieuwe impuls die het mogelijk maakt om het bedrijf rendabel voort te zetten. Bij ons is dat de herbestemming geworden voor de monumentale industri?le panden."

Waarin kom je jezelf tegen? 
"Dat er soms teveel regels zijn, waardoor er veel vertraging ontstaat bij de ontwikkeling van mooie plannen. Dat je soms teveel, te snel wilt."

Waarom ben je lid geworden bij Apeldoorn in Bedrijf?
 "Wij zijn lid geworden van Apeldoorn in Bedrijf om zodoende met andere ondernemers te praten over hun bedrijf. Wat komen zij tegen? Wat doen zij precies? Daarnaast is dit voor ons een manier om ons bedrijf wat meer naamsbekendheid te geven in de omgeving."

Wat maakt ondernemen zo leuk?
"Er zijn meerder aspecten wat het ondernemen zo leuk maakt! Steeds nieuwe mensen ontmoeten bijvoorbeeld. Maar ook nieuwe kansen zien en benutten en dit uitvoeren met een leuk team om je heen. Dat geeft energie."

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?
"Voor een wandeling met mijn kleinkinderen en gebakken zwezerik!" vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's