home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

BrasseRia

Ria Dekker

Wij zijn in gesprek met Ria Dekker, 55 jaar oud en eigenaresse van FrieteRia en BrasseRia in Dronten. Ria is in 2015 uitgeroepen tot MKB Zakenvrouw van Flevoland! Hoog tijd om haar eens beter te leren kennen.

Wat doe je als ondernemer?
"De puntjes op de 'i' zetten, dat is waar je als ondernemer dagelijks mee bezig bent." Zegt Ria vrolijk en kordaat. "Alles moet kloppen en het gaat om de details. Netjes werken met producten en een goede service leveren. We hebben het 'Goed Gefrituurd Keurmerk' net weer binnen door komst van een mystery guest met uitsluitend uitstekende scores. Dat is een beloning van het werk."

Hoe zijn FrieteRia en BrasseRia ontstaan?
"Dertien jaar geleden zijn wij begonnen met een snackwagen, maar met de tijd is ons bedrijf flink uitgebreid. Inmiddels zijn wij uitgegroeid naar een mooie horeca onderneming van 480 m2. Binnen ons concept hebben wij een FrieteRia, een brasserie genaamd BrasseRia en een prachtige meetingzaal."

Wie is jullie doelgroep?
"Door de vele verschillende producten die wij aanbieden, zijn wij een bedrijf voor iedereen. Voor een heerlijke lunch kan je bij ons terecht, maar ook om een lekker hapje eten mee te nemen en thuis of op het werk op te eten. Daarnaast is onze meetingzaal veel in gebruik door bedrijven. We zijn een dienstverlenend bedrijf, iedereen is bij ons welkom."

Wat maakt ondernemen zo leuk?
"Ondernemen is hard werken. Het is dan ook echt een beloning als dit harde werken word erkend. In 2015 ben ik Zakenvrouw MKB Flevoland geworden. Bekroond worden met deze onderscheiding, daar wordt ik dan heel erg blij van!"

Doe je veel aan netwerken?
"Wanneer je werkzaam in de horeca bent is het soms lastig om deel te nemen aan netwerkclubs of evenementen. Dit heeft te maken met onze werktijden en lange werkdagen. Ik zou graag wat meer aan netwerken willen doen. Dit is voor ons ook de reden om lid te worden van Ondernemers in Bedrijf."

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Het blijft even stil, en dan zegt Ria: "Als een ambitieuze vrouw met veel kwaliteiten."

Wat is het leukste wat je ooit gedaan hebt?
"Wij hebben met het bedrijf deel mogen nemen aan vele leuke dingen. Maar er springen voor mij twee dingen erg uit. Wij hebben meegedaan aan de 'Meest markante Horecaonderneming 2014-2015' en 'MKB Zakenvrouw Flevoland 2015'. Toen ik was voorgedragen als MKB Zakenvrouw maakte mij dit erg enthousiast. Ik vertelde aan iedereen dat ik genomineerd was. Voor mijn speech die ik hiervoor diende te doen, was ik erg zenuwachtig. Toen de uitslag binnenkwam dat ik de titel had gewonnen, wat is erg trots! Ik was erg trots op mijn team, want samen hebben wij dit weten te bereiken."

Wat is jouw levensmotto?
?"Als je maar lang genoeg gewoon blijft, wordt je vanzelf markant."

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's