home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Obbink B.V.

Martijn Obbink

Waarvoor ga je naar Obbink?
Obbink verkoopt alles op het gebied van elektronica, dus alles met een stekker (of draadloos), zoals witgoed, bruingoed, telecom, IT en klein huishoudelijk. Maar je gaat vooral naar Obbink voor het goede advies en de service! Voor de vertrouwde mensen. Onderscheidt zich door service; Obbink heeft een eigen servicedienst en een eigen technische dienst. Obbink verzorgt het hele traject: ?ontzorgen? de klant volledig.

Hoe is Obbink ontstaan?
Bestaat al meer dan 80 jaar! Het is een echt familiebedrijf. Martijn Obbink is de derde generatie, maar de vierde generatie zit er ook al in. De opa van Martijn ging 80 jaar geleden letterlijk met de kar de boer op om kleinere reparaties te verrichten en radio?s en grammafoonplaten te verkopen. Vanuit daar werd het groter en groter en is er toen een eigen winkel gestart in Winterswijk. Boxxer behoort ook tot de Obbink groep, en is begonnen in 2003 in Winterswijk. Als je die meerekent heeft Obbink ondertussen 8 winkels en 1 servicecenter in Lichtenvoorde. Daarnaast heeft Obbink een witgoedcenter in Tilburg. Martijn werkt sinds 1998 fulltime (na zijn HBO studie bedrijfsleer in Deventer) in de familiezaak. Maar vanaf z?n 12e was hij al betrokken bij het familiebedrijf, hij bracht toen al facturen rond op de fiets in vakanties en na school, en deed andere kleine klusjes.


Hoe zie jij Obbink over vijf jaar?
?Er zal nog wel een en ander gebeuren binnen de markt, steeds meer zal het internet een rol spelen, meer online verkoop. Je moet wel zorgen dat je voor jouw regio de functie uitstraalt wat je al 80 jaar doet en dat is service! Daarmee blijft Obbink zich onderscheiden. Service moet voorop blijven staan, moet gehouden blijven. Als je wasmachine kapot is, moet het heel gek lopen als je niet dezelfde dag al geholpen wordt en dat is tegenwoordig uitzonderlijk. Fysieke winkels zullen blijven bestaan, ondanks de trend in meer online. Obbink heeft een breed assortiment aanwezig in de winkels, en personeel met de juiste expertise. In de winkels van Obbink is het de laatste jaren juist steeds drukker geworden!?


Wat vind je zo leuk en wat maakt het ondernemen leuk?
?Je begint de dag en hebt het idee dat je de ene kant opgaat en nog geen half uur later ben je met totaal iets anders bezig omdat dat op dat moment prioriteit heeft, en dat maakt het juist zo leuk, dat het zo afwisselend is!?

Hoeveel personeelsleden heeft Obbink?
?Alles bij elkaar 80 man.?

Management?
Martijn is mede-eigenaar, verantwoordelijk voor: de inkoop van alle IT-producten, voor het netwerk en het ERP/CRM systeem, zorgen dat we hier ook effici?nt in zijn en blijven.
Gerben Obbink is de andere eigenaar, en is een neef van Martijn. De kinderen van Gerben zijn de vierde generatie die vertegenwoordigd is binnen het familiebedrijf.

Ben jij meer een manager of ondernemer?
?Alle taken, waar ik verantwoordelijk voor ben, voer ik nagenoeg alleen uit. Ik heb weinig mensen aan te sturen. Daarom vind ik mezelf meer ondernemer dan manager.?

Waarin kom jij jezelf tegen?
?Mijn valkuil is loslaten! Wil teveel op de hoogte blijven en als het niet goed gaat wil ik daar wel iets mee doen. Dat zou ik moeten leren, om meer los te laten en meer vertrouwen te hebben in het personeel, dat het zich vaak zelf ook wel oplost.?

Wie inspireert jou?
?Mijn familie is natuurlijk een voorbeeld, maar niet als echte inspirator. Ik wil het graag doen zoals ik denk dat goed is, heb wel een duidelijke eigen missie en visie, maar hier zal je toch als team mee aan de slag moeten gaan. Je kunt het niet alleen.'

Doe je veel aan netwerken?
?Nee, ik richt mij vooral op Winterswijk en dat doe ik met Winterswijk in Bedrijf.?

Waar mag je jou ?s nachts voor wakker maken?
'Brand!'

?

?

?

?

?

?

?

?

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's