home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Unive Oost

Jeanet Rexwinkel

Jeanet staat bedrijven vanuit Univé bij als het gaat om verzekeringen. Intern was ze al een bekend gezicht voor veel ondernemers, maar nu is Jeanet ook actief in de buitendienst. Jeanet over inspirerende ondernemers, veiligheid zoeken en haar eerste baantje als aardbeienplukker.

Wat was je eerste bijbaantje?
Aardbeien plukken. Toen was ik net klaar met mijn MAVO-examen en heb ik vier weken aardbeien geplukt. Daarna kon ik bij de Albert Heijn aan de slag aan de kassa. Het plukken is maar een korte periode in het jaar en dat zat er op. De Albert Heijn had mijn voorkeur, omdat het bood vaster en had wel mijn voorkeur. Al die weken bij de aardbeien heb ik trouwens wel mooi weer gehad!

Wat doe je bij Univé?
Ik zit sinds kort in de zakelijke buitendienst. Dat houdt in dat ik bedrijven bezoek om verzekeringen door te spreken en advies te geven. Als er wijzigingen in het bedrijf zijn, dan help ik om dat in goede banen te leiden. Ik was al een bekend gezicht van binnen Univé voor veel mensen en nu ga ik ook zelf meer de weg op. We willen klanten een vast gezicht en contactpersoon laten houden, dat vinden we belangrijk.

Wat vind je nou het allerleukste aan je vak?
Het contact met de mensen. Wanneer je bij de bedrijven komt, vinden mensen het altijd leuk om over hun werk en bedrijf te vertellen. Daarbij komen zoveel verhalen los. Ik vind het mooi dat ik diezelfde ondernemer kan helpen bij het voor hen vaak saaie gedeelte van het werk, zoals verzekeringen afsluiten. Vaak krijg je toch een rondleiding door het bedrijf en dan hoor je de passie en ideeën van mensen. Dan zie je rechtstreeks waarom mensen doen wat ze doen, maar weet ik ook waar ik het voor doe.

Welke ondernemers inspireren je?
Ik ben bij wat kleinere bedrijven geweest die uitgroeien. Zoals pas bij een Rioolservicebedrijf met nu vier of vijf mensen in dienst. Deze ondernemer is heel klein begonnen. Hij groeide en dat vond hij lastig, want hij wilde het zelf doen, kwaliteit garanderen en nu moet hij het overlaten aan zijn mensen. Hij zit er bovenop en blijft zijn werk op zijn eigen manier doen. Dat vind ik mooi! Zeker als het dan in zo'n korte tijd zo uitgroeit. En bij een ander bedrijf dacht ik: hoeveel ideeën kun je hebben? Dat waren ontzettend enthousiaste ondernemers die ondanks een faillissement, nu weer volle kracht. Geen enkele leverancier is afgehaakt, ze hebben ontzettend veel plannen en enorm veel energie. Dat is wel aanstekelijk.

Waar ga je voor komend jaar?
Ik ben nog niet zo heel lang op pad. Voor mij is de uitdaging om dat stuk van mijn werk steeds beter te doen en de bedrijven van binnenuit beter te leren kennen. Dat is voor mij wel een uitdaging. Als ondernemers naar kantoor bellen met vragen, heb je toch heel ander contact dan als je echt bij ze over de vloer komt. Dat merk je wel en dat vind ik erg leuk.

Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding?
Ik heb twee kinderen, dus het is wel een favoriete vrijetijdsbesteding om wat met de meiden te doen. Mijn dochters zijn acht en dertien dus die helpen we met huiswerk. Onze puber is gelukkig heel makkelijk en we mogen zeker niet klagen! We hebben ook een Border Collie en die heeft veel beweging nodig. Binnen is ze lief en lekker rustig. Buiten is ze lekker wild en gaat ze achter auto's aan in plaats van schapen. Voor mezelf vind ik trouwens sporten en hardlopen leuk. Of een avondje eropuit met vriendinnen. Ik vind het vooral belangrijk om plezier te hebben in het leven met de mensen die je lief hebt.

Wat zijn je karaktereigenschappen?
Mijn enthousiasme denk ik wel. In zijn algemeen ben ik enthousiast. Dat merken klanten ook en daarnaast zit ik al zo lang ik me kan heugen in het verzekeringsvak. Ik heb daardoor wel kennis en ervaring opgebouwd. Ook met de interne educatie. Ik vermijd graag risico's. Als je je eigen bedrijf hebt moet je toch die risico's opzoeken. Dus ik vind het heel leuk om die verhalen te horen, maar ik denk dat ik voor mij aan de goede kant van de lijn zit. Het zelf ondernemen is gewoon echt niet mijn ding. Mijn partner is ooit bezig geweest met een bedrijfsovername en dan ben ik degene die continu vraagt: heb je hier wel aan gedacht en heb je daar wel aan gedacht? Ik zit niet voor niets in het verzekeringsvak, zal ik maar zeggen.

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?
Op zich ben ik een hele vaste slaper, maar voor een feestje mag je me altijd wakker maken. Ik ben niet zo moeilijk, dus maak me wakker en ik ga mee. We hebben ook altijd hele leuke en gezellige feesten van Univé. We hebben een leuke band onderling en hebben veel plezier met elkaar. Binnenkort gaan we waterskiën. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus dat is ook wel weer spannend.

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's