home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Harm Oosting en Tony Hoevers

Boetiek hotel BonAparte

‘Een thuis van huis’, dat is wat Harm (34) en Tony (36) hun gasten bieden in Boetiekhotel BonAparte in Lochem. “Wat je doet voor je gezin, doen wij voor onze gasten: zorgen.”

Wonen en werken zijn nauw met elkaar verbonden voor Harm en Tony, die zowel partners in de liefde als zakenpartners zijn. Beiden zijn ze hoteliers in hart en nieren. Harm en Tony leerden elkaar kennen in een kroeg in Emmen. Voor de liefde verhuisde Harm naar Twente, waar hij samen met Tony in een hotel in Markelo aan de slag ging. Op 31 december 2016 openden zij hotel BonAparte in Lochem, “na een half jaar van heel hard werken, met bloed, zweet en tranen!”

Geschiedenis van gastvrijheid
Al in 1870 werden in het pand gasten welkom geheten in een pension. Vanaf 1890 was het voor het eerst een hotel: ‘De Dolle Hoed’. Het pand heeft steeds verschillende functies gehad, maar steeds werd er gastvrijheid verleend: aan hotelgasten, als verzorgingshuis, en zelfs aan asielzoekers. In 2015 ontdekken Harm en Tony het voormalige hotel. “We schrokken van de slechte staat van het pand. Het leek wel een ruïne... Maar we zagen de mogelijkheden, onder andere door de magische locatie. Het was er steeds druk door wandelaars en fietsers. Bovendien werden we gegrepen door de historie van het hotel en we zagen de mogelijkheden van het pand.”

Anno 2017 is Boetiekhotel BonAparte een uniek en eigenzinnig hotel op een prachtige locatie aan de voet van de Lochemse berg. Harm en Tony blijven steeds gericht op kwaliteitsverbetering. “De huidige generatie gasten is heel gevoelig voor luxe en voor bijzondere details. Wij spelen daarop in door veel aandacht te geven aan de inrichting en faciliteiten van de kamers.”

Samen werken, samen leven
Het samen werken en samen leven is intensief, is de ervaring van Harm en Tony. “Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt. Ieder heeft zijn eigen afdeling. We moeten vooral niet met z’n tweeën één ding gaan bestieren, dat gaat niet goed! Gelukkig weten we heel goed van elkaar waar onze kwaliteiten liggen.”
Harm is de ondernemer, hij houdt zich bezig met de zakelijke kant: sales, marketing en administratie. Tony is het gezicht van het restaurant, hij ontvangt de gasten en is er volledig op gericht hen een geweldige beleving te geven.
Echt helemaal vrij zijn ze eigenlijk nooit. “Het hotel is 365 dagen per jaar open en je bent 24 uur per dag verantwoordelijk. We kunnen – als de zaken goed gedelegeerd zijn – gemakkelijk weg, maar als er echt wat aan de hand is, moet je ook onmiddellijk weer terug!’

Sparren
Harm en Tony vinden netwerken heel belangrijk. “Je wordt als ondernemer geacht om alles zelf te weten. Toch loop je best eens tegen allerlei vraagstukken aan – dan is het handig dat je met andere ondernemers kunt sparren. Dat kan perfect bij Lochem in Bedrijf!”

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's