home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Erik Hamer

Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen

Gerechtsdeurwaarder, een woord en een beroep dat associaties oproept met schulden, financiële problemen, dwangbevelen en beslaglegging. Het is de wereld van Erik Hamer, gerechtsdeurwaarder bij Karreman Gerechtsdeurwaarders en Juristen. “Deze associatie is juist, maar wel met de kanttekening dat de gerechtsdeurwaarder een hele belangrijke functie heeft in die specifieke wereld, namelijk het handhaven van de maatschappelijke orde. De gerechtsdeurwaarder komt namelijk in beeld als de rechten van een partij geschonden worden. Denk hierbij aan onbetaald gelaten rekeningen, huurschulden of veroorzaakte schade. De wetgever heeft de gerechtsdeurwaarder de rol toebedeeld om tot (dwang)maatregelen over te gaan als dat nodig is. Hiermee wordt dan de onrechtmatige benadeling van schuldeisers ongedaan gemaakt. Zo is onze plaats in het juridische bestel eigenlijk niet heel anders dan die van de notaris of de rechter.”

Midden in de maatschappij
Erik Hamer houdt van zijn beroep als gerechtsdeurwaarder. “De diversiteit is mooi. Als deurwaarder sta je midden in de maatschappij. Je ziet helaas ellende, je komt bij mensen thuis en je ziet geregeld dat ze het financieel slecht hebben. Maar dan kun je als deurwaarder toch van betekenis zijn. Bij Karreman willen we zaken het liefste op een chique manier oplossen en wij hebben als gerechtsdeurwaarder oog voor de belangen van alle partijen. Wij streven naar het best mogelijke resultaat voor de opdrachtgever en voor de debiteur. Het gaat erom de weg naar de oplossing te vinden – als het kan op een minnelijke manier, maar als dat niet kan middels dwangmaatregelen volgens de wet. Die zoektocht maakt dit werk zo interessant.“


Alles in huis
Karreman is een full service kantoor: opdrachtgevers kunnen er terecht voor het inzetten van incassotrajecten, voor civiele handhaving (waarbij de gerechtsdeurwaarders van Karreman ervoor zorgen dat gerechtelijke uitspraken worden nagekomen) en voor advies op juridisch gebied. Ook biedt Karreman mediation aan. “Met juristen, gerechtsdeurwaarders en mediators hebben we alle expertise in huis om opdrachtgevers een totaalpakket te bieden."
Karreman werkt voor alle soorten ondernemingen in alle mogelijke branches, “iedereen die te maken heeft met klanten die niet betalen”. Voor grotere partijen zet Karreman maatwerktrajecten op, maar ook een ondernemer met een kleine vordering is het kantoor graag van dienst.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Karreman heeft het keurmerk Maatschappelijk en Verantwoord Ondernemen. “Wij vinden het als maatschappelijke organisatie belangrijk om verantwoord op te treden. Het verantwoord handelen is ook uitgangspunt bij het nemen van onze bedrijfsbeslissingen en de behandeling van zaken. Ook steunen wij bijvoorbeeld verenigingen en de lokale bedrijvigheid door sponsoring en het deelnemen aan netwerkorganisaties. Wij zijn tevens officieel partner van de Rechtswinkel te Apeldoorn.”

Erik Hamer en Karreman
Hamer startte zijn loopbaan naar de functie van gerechtsdeurwaarder in 2003, toen hij als stagiair bij Karreman aan de slag ging. Hij deed de opleiding HEAO-Management Economie en Recht en was geïnteresseerd in rechten en incasso. Na zijn vervolgopleiding Nederlands Recht volgde Hamer de deurwaardersopleiding, naast het werk voor Karreman. In 2008 werd Hamer kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Sinds 2014 is Hamer gerechtsdeurwaarder en voert hij de directie samen met de heer Karreman. 

Wat niet betekent dat Hamer zijn dagen achter een bureau doorbrengt. “De helft van de tijd ben ik op kantoor, maar ik geniet er ook van om naar buiten te gaan. ‘Deurtje-klop’, je belt bij mensen aan en je komt vaak met slecht nieuws. Dan is het een sport om met mensen tot een oplossing te komen.”

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's