home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Arne Heitmeijer

Hotel Hof van Gelre

We hebben het grote genoegen met Arne Heitmeijer, een horecaondernemer in hart en nieren, te spreken! Actief in horecaland en direct leidinggevende van Hotel Hof van Gelre. Een mooi hotel in het hart van de Achterhoekse stad Lochem. We hebben een aantal vragen gesteld om meer Arne te leren kennen en zijn passie te horen. Gewerkt voor toonaangevende horecabedrijven zoals het Kurhaus te Scheveningen, Inntell Nederland, Bon’Aparte Barchem en nu tovert hij Hotel Hof van Gelre om tot goud! Van minder positieve resultaten naar positieve resultaten, dat is zijn doel. Niet alleen intern op het financiële vlak maar ook naar buiten toe door te werken aan het imago van het hotel.

Wat typeert Arne?
Naast horecaman is hij ook trotse partner van Monique en vader van drie kinderen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. “Ik zie altijd uitdagingen en heb een positieve instelling. Denk oplossingsgericht en werk daar ook altijd naartoe. Feiten constateer ik en blijf daar dan ook niet in hangen. De instelling die ik heb draag ik ook uit naar collega’s, vrienden en familie. Want één ding is zeker, ik ben altijd mijzelf in welke situatie dan ook.”

DE FLES IS ALTIJD VOL, ZAKELIJK GEZIEN TROUWENS BETER LEEG ;-)

Ben je een manager of een leider?
Ik leid door zakelijk te managen. Ben druk, ken mijn verantwoordelijkheden, valkuilen en kwaliteiten van een ander. Mensen op waarde schatten en op basis van kwaliteiten weten te ontwikkelen. Ik maak mijzelf misbaar. Na afloop versterken we de teamgeest met een borrel!

Waar word je blij van?
Als de dag achter de rug is, waarbij we zweet op de rug hadden van de gedane inspanning, tevreden gasten hebben en applaus ontvangen. Dat beleid succesvol wordt en met zo’n dag wordt bevestigd.

Waar staat horeca voor jou voor?
Gastvrijheid, beleving, dienstbaar, uitdaging, way of life. Ik zou niet anders kunnen… willen!

Wat weten weinig mensen van je?
Dat ik een binnenvetter ben. Echte introvert! Een ander help ik niet met mijn problemen. ‘Je vertelt ook niet altijd alles, hoor ik mijn vrienden dan zeggen’. Waarop ik denk, soms zeg; Laat mij mijn intuïtie maar volgen!

MIJN BUREAU IS EEN GEORGANISEERDE CHAOS!

Wat is je grootste levensles?
Durf je weg uit te stippelen en volg je gevoel! ‘Dat wil ik bereiken! Als je wilt, dan lukt dat! DOEN!

Wat is je volgende stap?
Ik ben nu 7 jaar actief voor Hotel Hof van Gelre, we hebben een hoop meters gemaakt maar zijn er nog niet. De uitdaging blijft bestaan deze toko om te toveren naar goud, dat is de volgende stap! Het team is bijna self supporting. Er zijn nog andere projecten, dus alles loopt…

Wat wil je ondernemers meegeven?
Dat je niet opgeslokt moet worden door de waan van de dag. Organiseer je werk! Dat geeft rust.

Ondernemers in Bedrijf, je bent al 5 jaar lid. Vertel!
Ondernemers in Bedrijf (OiB) biedt een heel creatief programma, dat vind ik zeer prettig! De keuze is groot, top. Je onderneemt om te verbinden. Mijn wens is dat er grotere organisaties aansluiten maar volgens mij slaat OiB deze weg al in, deze partijen zijn fijn als sparringpartners. Kijk, omzet is belangrijk maar het gaat om de mensen, de gedachten… Het is fijn om een netwerk te hebben, om mee te sparren, omzet te genereren, kennis te vergaren en te delen, maar ook bij technische of organisatorische problemen zodat je weet bij wie je de hulpvraag kunt stellen!

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's