home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Vivian van der Ven - Pinkster

Flevonice

FLEVONICE – meer dan schaatsen!
FLEVONICE, een natuurijsbaan middenin de Flevopolder. Dat is hoe veel mensen deze onderneming kennen. Anno 2018 biedt FLEVONICE veel meer dan schaatsen. Vivian van der Ven vertelt er enthousiast over.

Een compleet ander park
In 2012 neemt de familie Van der Ven FLEVONICE over. “Wij waren ervan overtuigd dat FLEVONICE een succes kon worden, maar dan wel anders dan voorheen. We hebben een compleet ander park neergezet. Eerst hebben we de baan van vijf naar drie kilometer ingekort, waarmee het stroomverbruik drastisch naar beneden ging. En we hebben er een sport- en funpark van gemaakt, met veel meer mogelijkheden dan alleen schaatsen. Je kunt drift karten, er is een speeltuin en een obstakelbaan. Het restaurant is verbouwd om het voor gasten aantrekkelijker te maken om langere tijd te blijven.”

Voor en na de winter
“Je hebt drie maanden winter, waardoor je een beperkt aantal dagen kunt schaatsen. We hebben 53 hectare tot onze beschikking. Dat roept de vraag op: wat kun je daar nog meer mee, ook als er niet geschaatst kan worden?” Inmiddels is er een permanent obstacle parcours neergezet. Deelnemers kunnen een parcours van drie, zes of negen kilometer doen. Daarnaast kun je er wakeboarden, karten en is er een special kinderobstakelparcours. En nog veel meer …

Business to Business
FLEVONICE ontving naast politie en defensie voor sportevenementen al vele bedrijven voor teambuilding en bedrijfsfeesten. En recent organiseerde Scania er klantendagen. “Het obstakelparcours kan ook heel goed ingezet worden voor teambuilding voor bedrijven. En voor grote evenementen kunnen organisaties het hele terrein afhuren. Een terrein van deze grootte, met deze mogelijkheden, is daar ideaal voor. Ook omdat we een goede horecavoorziening hebben, en grote zalen voor vergaderingen en presentaties.”

Onwijs leuk bedrijf
Met de overname is FLEVONICE een familiebedrijf geworden. “Mijn vader is investeerder, mijn man geeft leiding, en mijn zusje en ik ondersteunen. Dit samenwerken als familie maakt het bijzonder. We hebben elk een onderscheiden takenpakket en we vullen elkaar daarin goed aan. We zijn elk heel verschillende mensen, maar we zijn duidelijk, open en eerlijk naar elkaar toe. Het familiaire gevoel leeft breder onder de medewerkers van FLEVONICE: samenzijn, gezelligheid is belangrijk. Het is een onwijs leuk en dynamisch bedrijf, waar veel gebeurt. Dat maakt dat mensen hier graag werken.”

Nieuwe kansen zien
“Ik ben leergierig en gedreven, ik zie mogelijkheden en verbindingen, daar krijg ik energie van.” Vivian is een ondernemer die niet gauw opgeeft. Dat wil ze dan ook aan startende ondernemers meegeven. “Leer van je fouten, blijf positief! Schouders eronder en gewoon doorgaan, nieuwe kansen zien. Door de ervaring leer je, juist door buiten je comfortzone te gaan, gewoon te proberen, risico’s te nemen. Anders gebeurt er niets!”

Netwerken
Vivian heeft een uitgesproken visie op netwerken. Voor haar gaat het om een kwalitatieve relatie op de lange termijn. “Ik vind het leuk om mensen te leren kennen, andere ondernemers ons park laten zien, zodat zij onze ambassadeurs worden. Ik had meteen een leuke connectie met Stéphanie, de regiomanager van Ondernemers in Bedrijf. Hoe zij naar netwerken kijkt, zo zie ik dat ook. Het gaat erom dat je elkaar verder kunt en wilt helpen, bereid bent je netwerk met elkaar te delen. Dat doe je op basis van vertrouwen, dat doe je zomaar niet voor iedereen. Voor mij is netwerken iets anders dan met visitekaartjes strooien. Als mensen op die manier op me afkomen, haak ik meteen af. Ik wil mensen echt leren kennen, weten wat iemand doet en wat iemand drijft. Na verloop van tijd kom je elkaar vaker tegen, dan bouw je vertrouwen op en dan ga je kansen zien voor elkaar. Zo word je elkaars ambassadeurs.”

 

 

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's