home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Eric en Anja Klompenhouwer

De Bronckhorst Hoeve

De Bronckhorst Hoeve ? Persoonlijke gastvrijheid maakt het compleet bij Eric en Anja
In 2015 openden Eric en Anja Klompenhouwer De Bronckhorst Hoeve, een oude herenboerderij aan de IJssel in Brummen. Ze bouwden de boerderij om tot een prachtige locatie voor meetings, trainingen en bedrijfsfeesten. Drie jaar later draait De Bronckhorst Hoeve als een goed geoliede machine en blijven Eric en Anja zichzelf en de locatie vernieuwen.

Anja: ?Eric en ik komen allebei uit de evenementenbranche. Eric heeft zijn eigen cateringorganisatie gehad en jarenlang als food & beverage manager gewerkt, en ik werkte als sales & marketingmanager bij een grotere organisatie met evenementenlocaties. Omdat we elkaar heel goed aanvullen, gingen we op zoek naar een plek waar wij zelf een nieuwe locatie op konden starten. We hadden heel veel zin om echt vanuit het niets iets te maken.?

?Dit is het!?
Drie jaar lang zochten Eric en Anja naar de perfecte locatie. ?Wow, dit is het!? was het onmiddellijke gevoel toen ze voor het eerst in Brummen waren en het uitzicht zagen. ?Toen zagen we de binnenkant van het pand en dachten we ?Daar moet nog wel veel gebeuren, maar we kunnen er iets van maken!??
Er volgde een periode van slopen en in ere herstellen. Muren en systeemplafonds werden verwijderd en de originele houten balken kwamen weer tevoorschijn. De hoeve is nu vormgegeven in een harmonische mengeling van oud en nieuw: strakke witte wanden en de nieuwste vergadersnufjes onder de originele houten balken. En een entree met modern design op de originele stenen vloer.

Anja en Eric richten zich op zowel kleine als grote gezelschappen in de zakelijke markt. De hoeve biedt ruimte aan groepen van tien tot vierhonderd personen. Die groepen komen om te trainen of vergaderen, voor seminars, relatiedagen, presentaties, (buiten)activiteiten en bedrijfsfeesten. Voor meerdaagse trainingen heeft de hoeve twaalf hotelkamers en een hotel op loopafstand als er meer kamers nodig zijn. De veelzijdige ruimte om De Bronckhorst Hoeve heen geeft volop de mogelijkheid voor een uitgebreid aanbod in workshops, activiteiten en teambuilding. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een klantendag feestelijk afsluiten met een uitgebreid streetfood festival in de prachtige appelboomgaard.

In de watten
?Wij vinden het belangrijk om mensen echt in de watten te leggen. Dat doen we door persoonlijke gastvrijheid te bieden, met een echte warme sfeer waarbij mensen zich welkom voelen. Het voelt prettig en vrij als je hier met je eigen gezelschap blijft naborrelen, samen te genieten van een diner of outdoor-BBQ, ?s avonds knus bij de open haard. We willen een compleet plaatje bieden: dat onze gasten altijd net iets extra?s krijgen, iets wat ze niet verwachten. We horen vaak dat ze dat heel prettig vinden, en zich hier echt thuis voelen. Er zijn veel mooie locaties, maar met onze persoonlijke aandacht en service maken we het verschil.?
Het is onvermijdelijk dat priv? en zakelijk voor Eric en Anja door elkaar lopen. ?Maar het is ook juist heel fijn om met elkaar te kunnen sparren. We zijn beiden natuurlijk veel aan het werk, maar als we vrij zijn laten we graag ons zelf in de watten leggen en gaan we graag uit eten, een weekendje weg of een mooie reis maken. Een andere omgeving en cultuur zijn ook ideaal om inspiratie op te doen en nieuwe idee?n en concepten te bedenken.?

Verbinden en delen
?De Bronckhorst Hoeve is een plek waar mensen kennis en inspiratie met elkaar delen, waar mensen met elkaar verbonden worden door te netwerken en waar mooie momenten samen gedeeld worden. Dat zie je terug in ons logo: de letters B en H van De Bronckhorst Hoeve, maar als je het een kwartslag zou draaien zijn het twee wijnglazen die aan elkaar verbonden zijn.
Het belangrijkste is dat mensen zich hier welkom voelen. Als je voor de eerste keer bij een locatie komt, dan voel je altijd nog wat afstand. Die nemen we zo snel mogelijk weg, bijvoorbeeld door je op het parkeerterrein al op te vangen. Als je je gasten al bij de entree opvangt, geeft dat meteen een ander gevoel. Onze gastvrijheid is zelfs in trainingen op klantgerichtheid overgenomen. Een bijzonder compliment!?

?Wow-effect?
Anja en Eric willen blijven verrassen. ?Zodat je elke keer dat je terugkeert iets nieuws ziet. Aankomende jaren willen we een nog betere buitenlocatie worden. Je kunt nu al in alle seizoenen heerlijk buiten zijn, in de winter bij een overdekte plek met haard en heaters. Die mogelijkheden willen we verder gaan uitbreiden, zodat je ook met grotere groepen in de winter buiten kunt zijn. Inmiddels is de oprijlaan ook volledig uitgelicht, zodat je ook ?s avonds een wow-effect hebt.?

Informeel, gezellig en effectief netwerken
Met hun komst in de regio Rheden ? Brummen, hadden Anja en Eric ook behoefte om met regionale ondernemers in contact te komen. Vanaf 2015 zijn ze lid van Arnhem in Bedrijf. ?Arnhem in Bedrijf ervaren we als een informele, gezellige maar ook effectieve netwerkgroep. Er worden doeltreffende avonden georganiseerd, interessante onderwerpen aangekaart. Zo hebben we gespeeddateted om nieuwe contacten op te doen en elkaar beter leren kennen door een ?kijkje? bij elkaar in het bedrijf te nemen. Het is altijd een leuke gelegenheid om te horen waar bij anderen de passie vandaan komt.?

Risico?s aan de kant
Als geen ander kennen Anja en Eric de uitdagingen van het ondernemerschap. Hun advies richting startende ondernemers: ?Het is echt een grote stap naar het ondernemerschap, het is ook een grote investering. Toch moet je de risico?s soms toch even aan de kant zetten. Als je zelf volledig achter je plan staat en er in gelooft, dan ben ik ervan overtuigd dat het je gaat lukken. Bovendien, als je met veel passie en plezier met je onderneming bezig bent, dan krijg je er ook veel energie voor terug!?

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's