home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Edwin Bouw

Armaere Incassospecialisten & Gerechtsdeurwaarders

Armaere Incassospecialisten & Gerechtsdeurwaarders – de vordering incasseren zonder lange incassotrajecten
Armaere Incassospecialisten & Gerechtsdeurwaarders is een van de nieuwste leden van Ondernemers in Bedrijf. Edwin Bouw, enthousiast verbinder, Veluwenaar met rechtvaardigheidsgevoel én tafeltennisser vertelt over Armaere en waarom het lidmaatschap van Ondernemers in Bedrijf belangrijk is.

Armaere is in 2016 opgericht door vier partners met verschillende achtergronden, een gerechtsdeurwaarder, een jurist, een executiespecialist en een (vanuit het bankwezen) opdrachtgever van deurwaarderskantoren. “De vier oprichters zagen dat de kwaliteit sterk verbeterd kon worden door ervaren medewerkers zelf te laten bepalen welke acties er nodig zijn om een vordering te incasseren in plaats van een vast proces te doorlopen.”
Deze werkwijze heeft vruchten afgeworpen. Armaere is uitgegroeid tot een onderneming met twintig medewerkers en een kantoor in Apeldoorn en - sinds januari 2018 - ook een kantoor in Amsterdam. “Wij doen niet aan lange incassotrajecten. Wij procederen en executeren voor incassobureaus, advocaten, vastgoedpartijen en MKB-ondernemingen die zelf de nodige incassomaatregelen al hebben genomen en geen lang extern incassotraject willen bewandelen.”

Erin gerold
Edwin werkt sinds augustus 2016 als Sales- en Relatiebeheerder voor Armaere. “Iedereen die in het deurwaardersvak zit rolt er op één of andere manier in. Na mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening op het Deltion College / Landstede en maatschappelijk werk op het Windesheim kreeg ik de mogelijkheid om bij Armaere te gaan werken. Een van de partners, Johnny Backers heeft mij hier de kneepjes van het vak bijgebracht. In die periode kreeg ik steeds meer interesse in Sales. ‘Hoe kunnen we onze diensten verlenen? Wat willen onze (potentiële) klanten en wat is er voor nodig om deze klanten voor de lange termijn aan ons te binden? Wat maakt Armaere uniek?’ Ik heb via het ISBW de opleiding tot Accountmanager gedaan en wilde mij op Sales en relatiebeheer gaan richten. Met de kennis die ik heb vanuit mijn rol als executiespecialist kan ik klanten direct en goed adviseren.

Bekendst en meest gewaardeerd
De doelstelling van Armaere is ambitieus. “Over vijf jaar willen we het bekendste en meest gewaardeerde deurwaarderskantoor zijn in de regio Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Een advocaat die een deurwaarder nodig heeft om een vonnis ten uitvoer te leggen, de ondernemer die al maanden bezig is met een wanbetaler – we streven ernaar dat zij onmiddellijk aan Armaere denken.” Netwerken is essentieel om naamsbekendheid op te bouwen. Edwin gelooft in de kracht van netwerken. “Voor mij gaat het om welgemeende interesse hebben in de personen achter een onderneming. Wat drijft iemand als ondernemer? Wat is nou zijn of haar passie en wat kan ik voor iemand betekenen? Dat kan misschien op een heel ander vlak zijn dan als deurwaarder. Misschien kan ik iemand helpen aan een ingang bij een interessante partij. Ik ben er van overtuigd dat als je een goede relatie met iemand weet op te bouwen, gebaseerd op vertrouwen, dat de business volgt.”

Een goede match
Netwerken is de manier om naamsbekendheid te verwerven in de regio. De keuze voor Ondernemers in Bedrijf was snel gemaakt.
“Vanaf het moment dat ik in Apeldoorn werk, wilde ik mijn lokale netwerk versterken. Hoe pak je zoiets aan? Er zijn talloze netwerkclubs en bijeenkomsten, maar hoe leer je elkaar nu echt kennen? Angelina Padilla adviseerde mij eens om een bijeenkomst bij te wonen en vanaf dat moment wist ik het zeker: Armaere en Ondernemers in Bedrijf zijn een goede match. Ondernemers in Bedrijf is een actief en bruisend netwerk dat heel laagdrempelig is. De opkomst bij de events ligt hoog, zodat je elke keer nieuwe ondernemers ontmoet. Daarnaast is er een trouwe achterban, dus je creëert echt een band met elkaar. Ik denk dat dit in het bijzonder op de Veluwe belangrijk is. Als geboren en getogen Veluwenaar weet ik dat het belangrijk is om elkaar eerst te leren kennen, voordat je zaken gaat doen.”

Tafeltennis en politiek
Als Edwin niet werkt, is hij actief als tafeltennisser. “Ik ben bestuurslid van tafeltennisvereniging NTC Leogang in Nunspeet. Ik ben daar ook secretaris en wedstrijdsecretaris jeugd. Ik speel zelf al 21 jaar tafeltennis en ik breng mijn passie graag over op de jeugdige spelers. Ik geef namelijk ook training aan de jeugd- en seniorspelers. Verder zit ik het bestuur van een lokale politieke partij. In deze functie houd ik mij vooral bezig om de partij te vitaliseren en jong volwassenen te interesseren in lokale politiek.”
‘Iets voor een ander doen’, dat is een belangrijke drijfveer voor Edwin. ”Van het incasseren van een vordering, tot het matchen van ondernemers met elkaar. Ik wil graag van toegevoegde waarde zijn. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel, wat mij drijft om iets voor een ander te doen – zowel op persoonlijk vlak, als zakelijk.”

foto: Geert de Jong, CheeseWorks.nl

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's