home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Carlijn Rouwet

Carlijn Rouwet Advocatuur

In gesprek met Carlijn Rouwet Advocatuur

Carlijn Rouwet is na haar studie Rechten in Nijmegen in 2011 aan de slag gegaan bij een advocatenkantoor in Arnhem. Maar in 2017 begon het ondernemerschap te kriebelen en is ze haar eigen kantoor begonnen in Lichtenvoorde. Het vak heeft ze niet van een vreemde, haar vader is al vele jaren een bekende advocaat in Lichtenvoorde waarbij hij zich richt op verschillende rechtsgebieden. Carlijn heeft een duidelijke voorkeur voor het familierecht. “Dat ik ervoor heb gekozen mij te specialiseren in het familierecht heeft te maken met mijn betrokkenheid bij andere mensen en ik oprecht geïnteresseerd ben in de ander. Dat laat ik niet alleen zien bij familie en vrienden maar ook in mijn werk.”

“Ik hoop mijn vak ook een vriendelijk en menselijk gezicht te geven. De advocatuur heeft misschien toch een stempel van geld verdienen en zakelijk maar dat zou ik graag proberen te veranderen. Familierecht staat heel dicht bij mensen en heeft te maken met emoties.”

Onder familierecht vallen scheidingszaken maar bijvoorbeeld ook adoptie, het opstellen van een ouderschapsplan, alimentatiezaken of gezag & omgangskwesties.

“Ik word blij als het resultaat naar de tevredenheid van de client is.” Maar voegt ze toe: “ bij een scheiding zijn er vaak alleen maar verliezers.” Toch hoopt ze altijd het beste voor haar client te bereiken maar ze is ook zeker bereid om te kijken hoe het voor alle partijen het beste uitvalt. Carlijn probeert ook na afloop van een zaak contact te houden met haar cliënt en te horen hoe met iemand gaat.

Haar klanten hoopt ze te vinden in het MKB en het middensegment. Iedereen krijgt wel een keer te maken met familierecht.

Ondanks dat Carlijn nog niet zo lang geleden is gestart als ondernemer streeft ze ernaar haar kantoor in de toekomst uit te breiden, waarbij zij met diverse professionals, waaronder een (kinder)psycholoog, zou willen samenwerken

“Persoonlijke aandacht en houd je aan je afspraken”, dat zijn haar tips voor andere ondernemers. Carlijn is laagdrempelig voor haar klanten en benadrukt ook dat ze altijd rechtstreeks bereikbaar is. “We moeten de advocatuur niet spannender maken dan het is.” Ze adviseert iedereen dan ook om eerst kennis te maken met verschillende advocaten voordat je met iemand in zee gaat. Je moet een goed gevoel hebben bij de advocaat die je kiest om jouw belangen te behartigen.

Persoonlijk
Carlijn is 32 jaar, ze woont samen en is moeder van één zoon. “Ik hou van uit eten gaan, een terrasje pakken, fitness, wandelen en wellness. Net als in mijn werk vind ik het privé erg belangrijk om oprecht betrokken te zijn bij mijn omgeving. Ik ben trouw in mijn contacten en ik probeer te verbinden ondanks dat we allemaal druk zijn.”

Sinds 2017 is Carlijn lid van Ondernemers in Bedrijf. Toen ze lid werd hoopte ze vooral nieuwe mensen te leren kennen in de Achterhoek. En dat lukt. “De activiteiten zijn leuk én zinvol en het zou mooi zijn als mensen mijn naam onthouden en mij leren kennen. Er zijn veel spelers op de markt dus je gezicht laten zien en persoonlijke klik ervaren is dan belangrijk.”

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's