home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Rob Schouten

Helder Hypotheek

Helder Hypotheek: verstand van zaken, advies vanuit het hart

Rob Schouten (60) is sinds 2013 eigenaar van Helder Hypotheek, Helder Makelaars en Helder Verzekering. Een fullservicekantoor waarvan de medewerkers ontzorgen ? zij nemen alle zorg van de klant over op het gebied van hypotheek, verzekering, aan-? en verkoop van vastgoed, maar ook op het gebied van belastingen en toeslagen. Bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement op maat. Helder Hypotheek doet zaken met alle hypotheekaanbieders ? en biedt daardoor altijd een hypotheek die past.

Transparant
Transparant en helder zaken doen, daar staat Helder voor en dat motto ligt aan de basis van de naam van de onderneming. Helder, dat is wat het logo uitstraalt: vier waterdruppels. En dat is wat het pand uitstraalt: met veel glas heeft Helder geen geheimen voor de klant.
Transparantie en helderheid is wat Rob ook nastreeft in de contacten met klanten. De cijfers en feiten worden in begrijpelijke taal uitgelegd.

Klant centraal
Die klant, die staat centraal. Met de aandacht en zorg die zij krijgen, maakt Helder de klant tot ambassadeur. ?Je moet goed zijn voor je klanten?, vindt Rob. Dat betekent bijvoorbeeld dat iemand die een nieuwe klant aanbrengt, een bedankje krijgt: een dinercheque ter waarde van honderd euro. Zo wordt de waardering voor de klant heel concreet. Omdat iedere situatie anders is, heeft Helder oplossingen op maat voor elke situatie: de starter die voor het eerst een woning koopt, iemand die verhuist, de zelfstandige of zzp?er die wil kopen, mensen die de bestaande hypotheek willen oversluiten of mensen die gaan scheiden en voor wie die breuk in goede financiele banen geleid moet worden. ?

Werkplezier
Rob is niet alleen geestelijk vader van Helder Hypotheek, Makelaars en Verzekering hij is daarnaast vader van twee volwassen zoons, opa van vier kleinkinderen, levensgenieter en ondernemer in hart en nieren. ?Laat mij maar ondernemen! Ik wil continu bezig blijven met innoveren en verbeteren.? Ondernemen en innoveren, waarbij werkplezier belangrijk is. Rob voelt zich daar verantwoordelijk voor - ?Ik zorg voor een fijn kantoor, voor goede materialen. Maar ik laat ook mijn waardering blijken: we organiseren regelmatig personeelsuitjes en elk jaar met Sinterklaas zorg ik dat elke medewerker een persoonlijk gedicht krijgt.?

Ervaring
Rob neemt bijna veertig jaar ervaring mee. Als twintiger begon hij zijn loopbaan bij de bank, waarbij hij vanaf 1984 hypotheekadvies ging geven. In 1989 ging hij aan de slag bij Rodenburg in Apeldoorn, waar hij in 2000 met vijf anderen de aandelen van de toenmalige eigenaars overnam. In 2013 waagde Rob de sprong om helemaal zelfstandig te gaan. Naast de vestiging van Rodenburg Makelaars in Deventer nam hij de hypotheek- en verzekeringspoot over; de bedrijfsonderdelen die hij zelf grootbracht bij Rodenburg. Nu werken er vier medewerkers bij Helder Makelaars, vier bij Helder Hypotheek en een medewerker bij Helder Verzekering.

Innoveren
Decennia aan ervaring en kennis vindt de klant bij Helder. Dat staat innovatie en vooruitgang niet in de weg. Helder Makelaars was een van de eerste kantoren die het maken van foto?s van onroerend goed ging uitbesteden aan professionele fotografen. Helder loopt graag voorop, ook als het gaat om het gebruik van social media. Panden worden eerst op Facebook geplaatst, en daarna pas op Funda. En al sinds 2010 houdt Helder Hypotheek klanten en relaties geboeid met een goedgelezen blog. Zo is Rob een autoriteit geworden op het gebied van hypotheken.

Helder: een fullservicekantoor dat ontzorgt, innovatief en transparant onderneemt en waar de klant de gewaardeerde koning is!

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's