home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Get work! Uitzendbureau Dronten

Giel Hulsebosch

Omschrijf in een aantal korte zinnen jezelf:
Ik omschrijf mijzelf als een rustig, ondernemend en creatief persoon. Door goed te luisteren kom ik snel tot de kern van een klantvraag; het achterliggende probleem. Hier probeer ik dan zo goed mogelijk in mee te denken. Ik houd er van om een structurele oplossing te bieden die de verwachting overtreft. Daar neem ik ook de tijd voor en ik ben niet bang om van het gebaande pad af te wijken. Stille wateren, diepe gronden zeggen mijn collega’s vaak.

Get Work is in het jaar 2000 opgericht. Hoe is het bedrijf gegroeid en hoeveel vestigingen hebben jullie?
Get Work is een sterke regionale arbeidsbemiddelaar die zich focust op het MKB en is opgericht in het jaar 2000 in Veenendaal door Rik Bonhof en Conrad Aalbers. Al snel is deze vestiging verhuisd naar Epe om van daaruit, in eerste instantie vanuit huis, verder te opereren. Inmiddels heeft Get Work 9 vestigingen in Nederland en zijn we gespecialiseerd in uitvoerend werk tot mbo-niveau. De laatste jaren hebben we vestigingen geopend in regio’s waar de traditionele landelijke uitzenders vertrokken. Deze sterke focus op uitvoerend werk in combinatie met diepe kennis van de regio, zorgen voor een gestage groei.

Voor welke vacatures en type flexkracten komt men bij Get Work terecht?
Van schoonmaker tot administratief medewerker en van vrachtwagenchauffeur tot tegelzetter. Iedereen kan bij ons terecht!

Wat betekent de regio voor Get Work?
De regio is enorm belangrijk voor ons. Wij zijn daar waar onze uitzendkrachten en klanten wonen en werken en daar onderscheiden wij ons echt in. Onze klanten zijn allang geen klanten meer maar relaties. Door elkaar door en door te leren kennen bouw je een band op en weet je wat je aan elkaar hebt. En dat gaat onwijs goed in deze regio en daar zijn wij, maar ook onze relaties, erg trots op.

Waarom ben je lid geworden bij Dronten in Bedrijf? 
Get Work wordt steeds groter en de uitzendkrachten willen steeds verder reizen voor een leuke baan. Doordat Ondernemers in bedrijf je kennis kan laten maken met andere regio’s, zien wij een lidmaatschap als toegevoegde waarde om onze kennis ook buiten de regio te delen.

Maak de zin af: jullie zijn pas echt tevreden als…?
De klant en kandidaat altijd op nummer 1 staan, we ieders kwaliteiten waarderen, zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, samen werken, positief eerlijk en collegiaal zijn, lief en leed delen en we er altijd voor elkaar zijn.
En ik mag gelukkig zeggen dat we uiterst tevreden zijn met onze flexkrachten, opdrachtgevers en elkaar.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen in de toekomst binnen de uitzendbranche? 
De digitalisering heeft een grote impact op de uitzendbranche. Het aantal vestigingen van (grote) uitzendbureaus krimpt en de interne processen worden verder gedigitaliseerd, zoals het zoeken en screenen van kandidaten. Dit zorgt voor extra investeringen in de ICT, maar resulteert uiteindelijk in een efficiëntere organisatie en lagere kosten. Gezien de gematigd positieve prognose voor de komende 3 tot 5 jaar zal de uitzendmarkt verder groeien door de verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt en de verder aantrekkende economie.

In juni heeft Get Work haar nieuwe website gelanceerd en wij kiezen juist nu voor een uitbreiding van onze vestigingen en intern personeel om al onze (potentiele) opdrachtgevers in de komende jaren van dienst te kunnen zijn zoals ze dat gewend zijn.

Voor welke onderneming heb jij grote bewondering? 
Ik heb bewondering voor elk MKB bedrijf die met lef durft te ondernemen. 

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?
Mijn zoon Duuk van 3 jaar is de enige die mij voor wat dan ook wakker mag maken.

 

 

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's