home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Sligro Zwolle

Gerben Rozema

Sligro Interview Ondernemers in Bedrijf - deel 1 Zwolle, Enschede en Almelo

Bij veel ondernemers is de Sligro een bekende bedrijfsnaam. Met het overkoepelende lidmaatschap voor Ondernemers in Bedrijf, welke de Sligro enige tijd geleden is aangegaan, willen wij graag wat meer te weten komen van deze toonaangevende totaalgroothandel voor foodprofessionals!

De Sligro is onderdeel van het beursgenoteerde Sligro Food Group. Met 50 zelfbedieningsgroothandels, 9 bezorggroothandels en een assortiment van ruim 60.000 artikelen, bedient Sligro bedrijfsmatige klanten in heel Nederland. Sligro voorziet deze klanten van kwalitatieve food, non-food en dagverse producten.

Om een goed beeld te krijgen van de bedrijfsfilosofie en de kernwaarden van Sligro hebben wij diverse vestigingsdirecteuren een aantal vragen voorgelegd. In dit eerste deel van drie interviews, komen de vestigingsdirecteuren Gerben Rozema, Tommy Shackleford en Hugo de Leeuw aan het woord van respectievelijk de Sligro-vestigingen in Zwolle, Enschede en Almelo.

?Heerlijk om in je eigen stad te kunnen werken!? Start Gerben Rozema (Sligro Zwolle) ons gesprek, een enthousiaste, ambitieuze en vrolijke man uit Zwolle die de kans om vestigingsdirecteur te worden van ?zijn? Zwolle met beide handen aangreep toen die mogelijkheid zich voordeed. Met zijn 14 jaar ervaring bij diverse Sligro vestigingen, is Gerben inmiddels een door de wol geverfde vestigingsdirecteur. Hij is een echte doorzetter, want naast het bezoeken van klanten en functioneren als gastheer van evenementen, is hij met zijn managementteam verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en de uitstraling van de winkel. Daarnaast is Gerben zelfs ?s avonds laat nog regelmatig op de vestiging in Zwolle te vinden om de logistiek te begeleiden.

De werkdag van Gerben is veelzijdig en soms ook hectisch. Dat beamen zijn collega-directeuren Tommy Shackleford (Sligro Enschede) en Hugo de Leeuw (Sligro Almelo) ook. Tommy: ?Ik heb te maken met vaststaande afspraken, maar je moet ook ad-hoc kunnen schakelen als er bijzonderheden zijn om de klant te kunnen bedienen.? Hij maakt duidelijk dat het werk als vestigingsdirecteur een heel diverse en uitdagende aangelegenheid is, iets waar ze alle drie mee instemmen. Wat tevens alle vestigingsdirecteuren aangeven, is dat de dag gestart wordt met (veel) koffie, om zodoende met verschillende werknemers en ondernemers de algemene gang van zaken te bespreken.

Sligro staat voor een veelzijdig en compleet assortiment. ?Sligro Almelo heeft net als alle andere vestigingen vele eigen merken van topkwaliteit,? vertelt Hugo. Zo heeft de verbouwde vestiging in Almelo met meer dan 45.000 artikelen een vergelijkbaar aantal als in Zwolle, iets wat het ruime en complete assortiment benadrukt. Hugo: ?Dat is ??n van de sterke kanten van Sligro?. ?Het mooie is dat onze vestiging in Almelo volledig is verbouwd en wij hierdoor nu het nieuwste concept voeren in deze vestiging?. Hierdoor kan Hugo nog meer de spontane gastheer en bouwer zijn, die hij van nature al is.

Een andere kernwaarde is de succesvolle bezorgservice. Volgens Tommy zijn hiervoor een volledig assortiment, persoonlijk contact en efficiency de onontbeerlijk ingredi?nten om dit mogelijk te maken. ?En als men een bestelaccount heeft bij Sligro kan men voor 22.00 uur bestellen waardoor men de levering de volgende dag al in huis heeft,? aldus Tommy. ?Dit zorgt voor een tijdsbesparing voor de ondernemer door het totaalpakket in ??n keer te kunnen leveren.?

Als wij de verschillende vestigingsdirecteuren vragen wat hun favoriete product is van Sligro, blijkt dat het ontzettend lastig is om een keuze te maken uit dit grote assortiment. Tommy houdt van lekker eten, ?Daarom kies ik ?vers? als een totale product groep. Het aanbod is zo gevarieerd en lekker dat het moeilijk is om soms ??n keuze te kunnen maken.? Gerben geeft ons de volgende tip: ?De sauzen en marinades van O?Life worden thuis erg op prijs gesteld!? Daar gaan we bij ons komende bezoek van de Sligro maar eens naar op zoek!

Bij het tweede interview komen de vestigingsdirecteuren Marco van Bodegraven (Sligro Almere), Sander van der Meulen (Sligro Amersfoort) en Oskar van Zuiden (Sligro Apeldoorn) aan het woord. Met hen zullen wij inzoomen op de kernwaarden ?Passie voor Food? en ?Duurzame Relatie? en nemen zij ons mee voor een mooi inzicht in hun vestigingen.

?

?

?

?

?

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's