home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Univé Oost

Frederik Robers

Frederik Robers is zelf geen ondernemer, maar moet hij wel vaak op de stoel van de ondernemer gaan zitten. De buitendienstadviseur van Univ? Oost houdt van duidelijke afspraken op voorhand, speelt hij als middenvelder graag een potje voetbal en is hij dol op verse slagroomtaart.

Wat doe je?

Ik ben buitendienstadviseur bij Univ? Oost. Ik adviseer met name het Midden en Klein Bedrijf op het gebied van alle verzekeringen. Van schadeverzekeringen tot aan arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim. Het meest heb ik te maken met aansprakelijkheidsverzekeringen en de brandverzekeringen. Ik voel me geen ondernemer, maar ik moet soms wel op de stoel van de ondernemer gaan zitten om te bepalen welke kant we opgaan in het gesprek. Dan ben ik ook erg bezig om te anticiperen en scherp te blijven in de risico's die zich kunnen voordoen. Doordat je bij veel bedrijven over de vloer komt krijg je altijd wel een goed beeld van de orde en netheid van een bedrijf. Dat zegt vaak ook wel hoe ze met risico's omgaan.

Wat is je verzekeringstip?

Mensen moeten zichzelf afvragen wat ze precies verzekerd willen hebben. Niet alles is verzekerd, maar soms hebben mensen dat beeld wel. Dan kan het een teleurstelling zijn: dan denken mensen dat iets verzekerd is, maar is het achteraf toch niet gedekt. Daarom is het belangrijk om goed in kaart te brengen welke risico's je zelf wilt en kunt lopen. Op voorhand duidelijke afspraken maken. Het is wel een risico van mijn vak, dat mensen dingen verkeerd begrijpen. Daarom moeten we steeds meer dingen vastleggen. Mensen worden steeds mondiger en zoeken via internet veel op. Dan zou iets ergens anders bijvoorbeeld wel gedekt zijn, maar komt uit de risico-inventarisatie dat ze het tot op zekere hoogte zelf willen dragen. Dat is natuurlijk niet eerlijk vergelijken. Daarom wil je ook goede relatie opbouwen met klanten, zodat je weet wat je van elkaar wil.

Waarom doe je wat je doet?

Poeh... Wat zeggen ze ook alweer: als je echt niet weet wat je moet doen, dan ga je in de verzekeringen. Ik wist vroeger ook niet zo goed wat ik moest doen en via een vriend met eigen assurantiekantoor ben ik erin gerold. Het spreekt me erg aan. Ik vind het leuk om op de weg te zitten en bij verschillende relaties aan te schuiven en te kijken hoe iemand zijn bedrijf opbouwt. Ik vind het mooi om drijfveren van ondernemers te zien. Het wordt ondernemers niet heel makkelijk gemaakt.

Wat was je eerste bijbaan?
Ik ben ooit vakkenvuller geweest in de supermarkt toen ik 16 was. Daarna pizzabezorger. Ik mocht geen brommer van mijn ouders, dus toen ging ik maar pizza's rondbrengen op een scooter.

Wat is nou het allerleukste aan je vak?

Het is heel veelzijdig en elke dag is weer anders. Het is wel rennen en vliegen, maar de hectiek vind ik leuk. Je weet nooit wat de volgende dag brengt. Mensen bellen en willen vandaag nog een offerte hebben, maar dat kan niet bij elk bedrijf direct. Je moet soms meer onderzoek doen, het bedrijf echt goed in kaart brengen, voordat je de risico's kunt bepalen. Dat kost tijd en dat hebben bedrijven niet altijd. Per bedrijf ga je daar dan weer anders mee om. Ik leg altijd uit wat ik precies doe. Dat vind ik belangrijk: dat een bedrijf weet waar ik precies mee bezig ben. Dan hebben mensen er ook wel begrip voor dat het niet op stel en sprong geregeld kan zijn.

Wie inspireert je?

Nou eigenlijk voor iedereen die onderneemt en werkt vanuit een ondernemersvisie, heb ik respect. Niet voor een persoon in het bijzonder. Wat algemener misschien, maar voor de ontwikkelaar van Apple en Microsoft heb ik ook veel respect. De manier van presenteren van bijvoorbeeld Apple, dat vind ik wel heel mooi: het is mooi, het is goed en je moet het hebben. Hoe je consumenten kunt bewegen door woorden. Dat consumenten daardoor denken: Dat moet ik ook hebben. Ik vind heel knap als iemand onderneemt vanuit zijn hart. Dan zijn mensen echt 24 uur per dag met hun werk bezig. Dat zijn ook de mensen die kritisch zijn en niet alles zo maar aannemen. Dan kan ik ook weer laten zien wat ik kan, wat ik weet en hoe ik ze het beste kan helpen. Dat is uiteindelijk toch mijn vak.

Wat is je droom?

Het klinkt als een clich? misschien, maar zo lang mogelijk gezond blijven. Gelukkig en tot mijn pensioen blijven werken. Om me heen zie ik veel dat het niet goed gaat met de gezondheid, dus dat is echt wel mijn enige wens. Uiteraard ook dat mijn kinderen goed opgroeien. Onbezorgd en in een goede omgeving. Ik wil met name waarden en normen overdragen aan de volgende generatie. Ik hoef niet zo nodig een bedrijf te starten of directeur te worden. Aan de andere kant, ik ben nog maar 41, dus wie weet?

Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding?

Dat is wel voetbal en gezellig samenzijn. Met mijn voetbalteam, maar ook met mijn vrienden en gezin. Ik heb wel echt een FC Twente-hart. Ze doen het dit jaar niet zo goed, helaas. Ik ben geen diehard supporter maar ik geniet er wel van. Ook van het zelf een partijtje voetballen. Dat heeft dan meer te maken met het sociale karakter: optrekken met een stel knapen van dezelfde leeftijd en een vergelijkbare gezinssituatie. Zelf ben ik meer van de solide basis en dus een middenvelder. Dat past dan wel weer bij mijn werk?

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?
Verse slagroomtaart. Gewoon van de bakker. Gewoon slagroomtaart met verse aardbeienvulling. 'Hoe vetter hoe better!'

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's