home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Univé

Erik Kotte

Univ? is ??n van de grootste verzekeraars van Nederland. Univ? Oost maakt deel uit van de landelijke Univ? organisatie. In dit interview maken wij kennis met Erik Kotte. Voor Univ? Oost is hij verantwoordelijk als verzekeringsadviseur bedrijven.

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Erik Kotte, 50 jaar. Ik ben geboren en getogen in Oldenzaal. Samen met mijn vriendin heb ik 2 jongens van 15 en 13 jaar. In mijn vrije tijd ben ik vaak op en rond de voetbalvelden van Quick'20 te vinden als speler en trainer, maar ook voor allerlei andere activiteiten. Als verzekeringsadviseur bedrijven ben ik werkzaam in de regio Noordoost Twente en werk ik vanuit ons kantoor in Oldenzaal.

Waar staat Univ? Oost voor?
De kernwaarden van Univ? Oost zijn 'persoonlijk, betrokken en dichtbij'. Die zijn terug te vinden in onze 13 vestigingen waar je binnen loopt zonder afspraak. Bezoek thuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Altijd al in die branche gewerkt?
Inmiddels ben ik al 27 jaar werkzaam bij Univ? Oost. In de loop der jaren heb ik diverse functies vervuld binnen Univ? Oost. Ik ben begonnen als baliemedewerker en daarnaast ben ik onder andere vele jaren werkzaam geweest als kantoormanager van ons kantoor in Hengelo. In mijn huidige functie bezoek ik ondernemers in onder andere Oldenzaal, Ootmarsum, Denekamp, De Lutte, Losser en een deel van Enschede. Met vier buitendienstcollega's en uiteraard een actieve binnendienst zijn wij verantwoordelijk voor het beheer van onze zakelijk klanten in de regio Twente.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn agenda wordt gevuld met gesprekken bij ondernemers. Dit varieert van onderhoudsgesprekken tot gesprekken met nieuwe klanten. Ook zijn er natuurlijk de besprekingen met mijn collega's van de binnendienst.

Wat is het allerleukste aan je vak?
Het contact met de relaties. Zowel met nieuwe relaties als bedrijven waar je al jaren komt en je de eigenaar of contactpersoon goed hebt leren kennen. Uiteraard is de samenwerking met mijn enthousiaste collega's in de binnen- en buitendienst erg prettig en leuk.

Waar sta je over 5 jaar denk je?
De ambitie van Univ? is om de meest gewilde totaalaanbieder te zijn. Ik denk dat wij dat met ons enthousiaste team collega's waar kunnen maken. In het ondernemerschap krijgt een ondernemer te maken met veel dynamiek. Wij geven advies over hoe de ondernemer zich het beste voorbereid op onverwachte situaties zoals arbeidsongeschiktheid. Maar ook op het gebied van rechtshulp en aansprakelijkheid geven wij een gepast advies. Zo staat een ondernemer er niet alleen voor.

Heb jij nog een tip voor andere ondernemers?
Binnen Univ? kennen wij voor ondernemers een uitgebreide methode voor risicomanagement. Het is immers van groot belang dat allereerst risico's duidelijk in kaart worden gebracht. Vervolgens is het de kunst om goed af te wegen welke risico's een ondernemer wil accepteren en welke hij of zij wil uitsluiten. Wij kunnen daarbij eenvoudig helpen met onze drietrapsmethode van risicomanagement.

Wat is je droom?
Ik wil nog graag met mijn gezin een grote reis maken, mijn kinderen iets van de wereld laten zien, verder hoop ik op een goede gezondheid van mijn familie en vrienden voor nu en vooral in de toekomst. vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's