home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Rabobank Almere

Dick van Schalkwijk

Iedereen kent de Rabobank. Maar wie zijn de gezichten van dit bedrijf? Vandaag zijn wij in gesprek met Dick van Schalkwijk van Rabobank Almere.

Hoe zou een goede vriend of vriendin jou omschrijven? Wie is Dick van Schalkwijk?
"Dat zijn de mooie vragen!" zegt Dick van Schalkwijk enthousiast. Dick is 35 jaar oud, geboren in Amsterdam en in 1981 in Almere Haven terecht gekomen met zijn ouders. Hierdoor kent hij de stad en de omgeving goed. Inmiddels woont Dick met zijn gezin in de filmwijk van Almere. Dick is getrouwd en heeft 2 kinderen van 5 en 2 jaar oud.

"Mijn vrienden en familie zullen mij omschrijven als enthousiast en recht door zee. Ik vind het leuk om aanwezig te zijn en soms in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daarnaast ben ik dol op sport. Sport drijft mij! Ik vind het fijn om fysiek bezig te zijn, hierdoor word je mentaal sterker en sport verbroedert. Ik doe bijvoorbeeld samen met vele collega's mee met een team van Rabobank met de mini triatlon. Hier doen meer dan 80 teams van verschillende bedrijven aan mee. Voorafgaand aan deze sportieve dag wordt er ook getraind. Met veel deelnemers samen trainen. Ik vind het prachtig. Het is een mooie manier om mensen en bedrijven beter te leren kennen. Tijdens het sporten is het veel makkelijker om aan te haken en een praatje met een onbekende te maken. Rabobank doet ook veel in de sport, zoals hockey en paardensport. Dat matcht ook met mijn persoonlijkheid."

Waarom doe je wat je doet? 
"Los van wat ik doe, vind ik werken met plezier en passie belangrijk. Deze elementen vind ik terug bij Rabobank Almere. Ik ben als verzekeringsadviseur gestart bij Aegon. Als vooropleiding heb ik Personeel & Organisatie gestudeerd. Ik was goed in rekenen en economie maar er kwam ook duidelijk naar voren dat ik een voorliefde heb om met mensen om te gaan. De combinatie van met mensen omgaan en het goed zijn met getallen vond ik leuk. Via mijn moeder, werkzaam bij de Rabobank, ben ik op een functie als hypotheekadviseur gewezen. Via deze functie kreeg ik na 2 jaar de kans om door te groeien naar Private Banker. Vijf jaar lang heb ik met veel plezier klanten bijgestaan. Dick vervolgt zijn verhaal "Het begon te kriebelen op leidinggevend vlak, ik wilde mij hier graag in ontwikkelen. Mijn zoontje was net geboren en er was een vacature in Almere als Teamleider Private Banking. Dit was een mooi moment om dichter bij huis te gaan werken, in een markt die ik zeer goed ken. Een mooiere combinatie was er niet mogelijk. Inmiddels ben ik werkzaam als Manager commercie Financieel Advies en Private Banking in regio Almere en ben ik veel in netwerken aanwezig en verbind ik de markt richting de juiste adviseurs binnen onze bank. Ik heb een goed gevoel bij Almere, het is een jonge snel groeiende gemeente met veel MKB ondernemers. Wij proberen met hen mee te denken en elkaar te helpen."

Waar ga je voor met je werk? 
"Ultieme klantbeleving is mijn doel" zegt Dick stellig. "Ik hou van eerlijk en oprecht met mensen omgaan. Het gaat er steeds meer om dat werk je gegund wordt. Een tevreden klant is het meest belangrijke, dit zorgt ervoor dat zij terug komen bij de bank en ook anderen enthousiasmeren. Dit zorgt voor een win-win situatie voor beide partijen."

Wat is je droom? 
"Ik zit er midden in! Geniet van elke dag en zoals ik altijd zeg: 'Durf te dromen…' Wij vergeten dit soms door alles wat er om ons heen gebeurt. Het is daarom des te belangrijker om hierbij stil te staan."

Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding? 
"Zoals gezegd, ik ben een sporter. Ik heb grotendeels zittend werk, daarom vind ik het belangrijk om ook lekker te bewegen. Zo heb ik de enige echte marathon in New York mogen lopen. Qua sfeer en supporters is dat echt een aanrader. Er zijn maar liefst 2 miljoen kijkers langs de kant. Dat geeft een motivatie en kracht! Was echt een ervaring om nooit te vergeten. Daarnaast voetbal ik in een zaalvoetbalteam van Voiceworks bij de stichting recreatief zaalvoetbal Almere (SRZA)."

"Uiteraard spendeer ik graag tijd met mijn gezin en ben ik weer aan het studeren aan de Business School van de Tilburg University (TIAS). Kortom, ik heb vul mijn dagen goed!"

Waarmee onderscheid je jezelf?
"Ik denk dat ik vanuit oprechte interesse in het leven sta. Ik vind het bijvoorbeeld mooi om mensen echt te leren kennen. Het moet niet gedwongen overkomen of zijn. Handelen vanuit nieuwsgierigheid vind ik belangrijk. Ik kom na wat ik afspreek. Dat is mijn manier".

Wat is je toekomstvisie?
Dick denkt even na. "Je ziet dat steeds vaker wordt gekozen voor ondernemerschap. Meer en meer mensen willen of zijn genoodzaakt flexibel te werken. Ondernemers hebben het druk en hebben behoefte aan een specialist die adequaat adviseert en ontzorgt met betrekking tot de financiële vraagstukken. 
Tijd is en wordt een steeds schaarser goed. De focus ligt dan ook de komende jaren op de ondernemers. Ondernemers moeten veel zelf regelen, zoals bijvoorbeeld het pensioen. Door de bank zal steeds meer worden ingespeeld op het ontzorgen van ondernemers en het meedenken met mensen met een flexibel inkomen."

Doe je veel aan netwerken en hoe ben je bij Almere in Bedrijf terechtgekomen? 
"Ons lidmaatschap bij Ondernemers in Bedrijf is een mooi voorbeeld van contacten via via. Ik ken het zusje van een van de medewerkers van Ondernemers in bedrijf van vroeger. Op Linked-in 'troffen' wij elkaar. Door het laagdrempelige concept, de goede uitstraling en veel zichtbaarheid via Social media is dit voor ons een mooie manier om goed zichtbaar te zijn voor ondernemers. Het is een mooi vertrekpunt. Door elkaar beter te leren kennen, kan je een gunfactor creëren. Wij leren dan ook graag op een oprechte manier de lokale ondernemers kennen en verbinden die graag richting ons bestaande netwerk wat de afgelopen 40 jaar in Almere is opgebouwd!"       vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's