home 088 - 54 375 00

deventer
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Laura Lustig en Miranda Bouwmeester

Sandton IJsselhotel Deventer

Sandton IJsselhotel – de verbinding leggen met de stad én met de ondernemer
Op misschien wel het mooiste plekje van Deventer is het Sandton IJsselhotel gelegen – met ‘het gezicht’ naar de kenmerkende skyline van de hanzestad. Wie aan de overkant, langs de IJsselkade van Deventer wandelt, ziet het klassieke pand aan de overkant tussen de bomen van het Worpplantsoen liggen.

De ligging – ‘aan de overkant’, met het uitzicht op de stad, het terras aan de IJssel – is aantrekkelijk, maar stelt het managementteam van het hotel ook voor uitdagingen. “We willen bij de stad betrokken zijn, de rivier ‘overbruggen’”, aldus Laura Lustig, accountmanager bij het IJsselhotel. Laura zoekt Deventer ondernemers op en is altijd gespitst op leuke en bijzondere samenwerkingen. “We hebben het Worpplantsoen hier achter, daar kun je fantastische events organiseren. Waarbij wij de catering verzorgen, maar ook eventpartner zijn en bijdragen aan de gehele organisatie.”

Deventer staat in 2018 in het teken van het 1250-jarig bestaan. En ook daar is het IJsselhotel graag bij betrokken. “We proberen op verschillende manieren aan te sluiten, omdat we op die manier ook meer verbonden kunnen zijn met de stad. Zo heeft onze chef-kok Bob van Raan een recept bereid met Deventer koek, in het kader van het jubileum.

Meer dan een hotel
Het IJsselhotel is meer dan een hotel, benadrukt general manager Miranda Bouwmeester. “Wij hebben ook een fantastisch restaurant, waarvan de keukenbrigade op ‘bib gourmand-niveau’ kookt. Je kunt bij ons uiteraard terecht voor overnachtingen, feesten, jubilea, bruiloften, maar ook voor vergaderingen, events, zakelijke bijeenkomsten en uiteraard diners. Van 2 tot 850personen, wij draaien onze hand er niet voor om.”

De grote vergaderzaal van het hotel biedt ruimte aan ongeveer honderd mensen, maar is ook in kleinere ruimten op te delen. “We zijn heel flexibel in hoe de ruimte gebruikt kan worden. Een theateropstelling, een ruimte met statafels – het kan allemaal.”

Gastvrijheid
Miranda heeft altijd in hotels gewerkt, sinds 2011 als hotelmanager van Pillows Zwolle, daarna in Sandton Hotel De Roskam in Rheden en tenslotte als general manager van het Sandton IJsselhotel. “Je werkt binnen kaders: het moet altijd goed zijn, maar tegelijkertijd is geen dag hetzelfde. Je komt mensen tegen die hier komen voor mooie momenten in hun leven. En voor ons team is het dan de uitdaging om er samen voor te zorgen dat het verblijf van gasten perfect is.”

Het IJsselhotel heet graag alle mogelijke doelgroepen welkom: van wandelaars en fietsers tot mensen die een dagje Deventer ‘doen’, tot bruidsparen met hun gasten en zakelijke gasten. De gasten van het hotel vormen een gemêleerde groep. “De uitdaging is om iedereen die service te bieden die we beloven.

Verbinding
Aan Laura de taak om de verbinding te leggen met de stad en met ondernemers in Deventer en in de regio. “Ik woon al lang in Deventer en ken hier veel mensen, nu is het de uitdaging om te zorgen dat de Deventer ondernemers het IJsselhotel ook leren kennen en met name dat wat het IJsselhotel hen te bieden heeft.” Laura gaat graag naar netwerkevents. “Dat voelt voor mij niet als werken. Ik ontmoet graag nieuwe mensen.

Verbinding is hierbij een kernwoord. “Elkaar zakelijk verder helpen, dat is voor mij de kern van netwerken. Als ik hoor dat iemand een functie moeilijk kan invullen, dan help ik graag. Of als een ondernemer een dienst of service zoekt, kijk ik wat ik kan doen. Daarnaast deel ik mijn enthousiasme over allerlei onderwerpen en dus ook over het Sandton IJsselhotel graag.”

De verbinding zoeken, dat is wat Laura en Miranda andere ondernemers ook van harte aanraden. “Verzamel mensen om je heen die je kunnen helpen met informatie en advies. Je doet jezelf tekort als je denkt dat je het zelf allemaal wel weet. Probeer altijd tijd vrij te maken om met elkaar samen te werken, inspiratie op te doen, juist ook buiten je eigen vakgebied. Dat is wat innovatie kan aanjagen!”

Van schapendrijven tot een rondvlucht
Het IJsselhotel is graag samenwerkingspartner voor ondernemers en organisaties in Deventer en uit de regio. “Er zijn ontzettend leuke combi’s te maken! Denk aan een stadswandeling in combinatie met koffie of lunch in het hotel. Of schapendrijven in de uiterwaarden, of met een sloep de IJssel op als vergaderbreak. In samenwerking met Vliegveld Teuge bieden we een combinatie van een rondvlucht boven de stad en een verblijf in het hotel. Je kunt het zo gek niet bedenken – we staan open voor heel veel ideeën!”

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's