home 088 - 54 375 00

deventer
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Zomaar...

Hilde van Ulden

Zomaar..

Woensdagavond in augustus, een berichtje van mijn lieve broertje Walter - Hil, echt heel slecht nieuws.. Fer is overleden - wat 'n schok, onze vrolijke Fer? We appen wat heen en weer, geen zin in praten. Z'n zwager Ferry, hartstilstand tijdens vakantie, 42 jaar, vriendin en 3 kindertjes. Ik leg 't naast me neer voor de avond maar de volgende ochtend komt ie keihard binnen.. Het raakt me diep, en vraag me af waarom, vooral 't intense verdriet zo dichtbij. Ferry zoals ik 'm ken tijdens onze loopwedstrijden was altijd blij, een warme persoonlijkheid, wanneer iemand z'n laatste kilometers slofte liep hij terug om je aan te moedigen. En buiten dat net als ik 42 jaar.. come on! Dat is confronterend! Ik kan van alles verzinnen om te relativeren, maar dat gaat dan even niet.

Ik heb sommige momenten heel helder in m'n hoofd zitten, eerste ontmoetingen, concerten, 9/11, plekjes ergens op de wereld, gekke gesprekken noem maar op. En welk moment er ook was of nog komt, ik weet dat ik hier b?n. Wat was dat was en wat is dat is, me altijd even bewust van het zomaar en daarna wandel ik weer door..

Zomaar in de tuin bij Petra van Rij - werken met wijn is n?g leuker als je iemand kan helpen. Zomaar een fijn momentje met zuslief - tussen alles door het ergens over h?bben. Zomaar geraakt door een gedichtje van Herman de Coninck - en tig keer gedeeld met diegenen die het nodig hebben. Zomaar een eyeopener in de spiegel - het nut van vriendinnen die 'm voor houden. Zomaar een klant die vertelt dat ze het klooster ingaat - volg je hart, in godsnaam! en nope, geen celibatair leven voor mij. Zomaar Huub van der Lubbe de tofste vinden zolang d?t liedje duurt - echt maar 3 minuten. Zomaar een deuk in de nieuwe Transporter - en 'n nog grotere deuk in m'n ego. Zomaar een bad hairday, en nog een en nog een. Zomaar een schitterend schilderij cadeau van Caroline - gek op cadeautjes en dankbaar met 'Oneindig Hart' aan de muur. Zomaar trots op m'n vent, zomaar even aan zee, zomaar een vuurtje stoken in de regen, zomaar Johnny Depp, zomaar de beste wijn bij 'n bordje snijbonen en zomaar stilvallen tijdens m'n hardloopronde omdat de gedachten aan Ferry en het er zomaar niet meer zijn me op dat moment de adem benemen.

Liefje, Laat mijn verdriet altijd groter wezen dan het jouwe,
zodat het eromheen kan liggen als armen.
Wees niet droef als ik zal heengaan,
dan zal ik altijd aan je denken.
En anders ook.
-Herman de Coninck-

Zomaar een momentje om even bij stil te staan en daarna weer door te wandelen.?

Zomaar...

Hilde van Ulden

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's