home 088 - 54 375 00

apeldoorn
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Bjorn Penterman en Sjoerd van der Beek

Autohaas Business Center Apeldoorn en Autohaas SKODA in Deventer

Autohaas ontzorgt – mobiliteitsoplossingen voor ondernemers in de Stedendriehoek
In gesprek met Bjorn Penterman (Autohaas Business Center Apeldoorn) en Sjoerd van der Beek van Autohaas SKODA in Deventer.

Het Autohaas Business Center ondersteunt ondernemers in Deventer, Apeldoorn en Zutphen bij alle vraagstukken met betrekking tot mobiliteit. Het Autohaas Business Center werd in 2012 speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt en biedt Leasing, financiering en verhuur en geeft advies op het gebied van fiscaliteit, duurzaamheid en innovatie. Ook voor onderhoud en autoverzekeringen kunnen ondernemers bij Autohaas terecht.

Autohaas levert Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen personen- en bedrijfswagens. Binnen het Business Center voert Schadecentrum Apeldoorn BV de schadeherstelwerkzaamheden uit. Leasingdiensten biedt Autohaas met maatwerkoplossingen (XL Lease), verhuur en shortlease (XL Rent) en privé lease (XL Leasy). In het Autohaas Business Center komen alle merken en diensten van de Autohaas Groep bij elkaar. Daardoor wordt ondernemers een totaaloplossing geboden.

Bjorn
Bjorn werkt voor Autohaas als manager fleetsales in het Business Center. Hij volgde een autotechnische opleiding, maar ontdekte dat zijn hart toch meer bij de commercie ligt. “Ik hou van het klantgerichte werken. Adviseren en oplossen, dat geeft me positieve energie. Dat is ook wat mij drijft: het oplossen van een moeilijk mobiliteitsvraagstuk. Ik geniet ervan als ik een maatwerkoplossing kan bieden waardoor de ondernemer zich op zijn core business kan richten.

Sjoerd
Sjoerd van der Beek werkt als salesmanager bij Autohaas in Deventer, voorheen Mulder. Autohaas Deventer profiteert nu van het business center in Apeldoorn en van het grote netwerk van Autohaas, terwijl de locatie wel een eigen identiteit en inbreng behoudt. Sjoerd voelt zich thuis in de autobranche. “De automarkt is steeds in beweging, en dat brengt steeds nieuwe uitdagingen met zich mee.”

Veranderingen en uitdagingen
Een van die uitdagingen is de nieuwe testmethode (WLTP) die een eerlijker weergave zal geven van de CO2-uitstoot van auto’s. Sjoerd: “Dit brengt veel onzekerheid met zich mee – wat wordt de prijs van de auto’s, hoeveel auto’s krijgen we binnen als er in de zomer een aantal weken geen nieuw auto’s geproduceerd worden…” Bjorn: “Hier hebben ondernemers veel vragen over. Aan ons de uitdaging om dat goed uit te leggen.”  Onze merken introduceren op korte termijn volledig nieuwe elektrische modellen. Zo introduceren we eind 2018 de Audi Etron. Eind 2019 komen er een groot aantal nieuwe elektrische modellen uit. Wij kunnen vragen over kosten, belasting, subsidie en actieradius beantwoorden en daarover adviseren.”

Klantgericht
Voor Bjorn staat de klant altijd centraal. “Blijf altijd klantgericht handelen en denken! Dat is de allerbeste manier om klanten voor langere tijd aan je te binden. Je houdt ze vast door te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt. Dat lijken open deuren, maar het is mijn ervaring dat dit nog lang niet overal de standaard is. Hier valt echt nog een wereld te winnen!”

Sjoerd adviseert collega-ondernemers vanuit zijn eigen ervaring om steeds in beweging te blijven. “Ga mee in de ontwikkelingen binnen je markt, speel er steeds weer op in. Je kunt wel vijfjarenplannen maken, maar wees flexibel genoeg om, als dat nodig is, je plannen binnen een half jaar weer om te gooien. Wees flexibel!”

Netwerken
Autohaas is met de vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, lid van Ondernemers in Bedrijf. “Ik vind het belangrijk om mijn zakelijk netwerk te blijven vergroten, in contact komen en blijven met ondernemers in de Stedendriehoek. En ik ben nieuwsgierig, ik wil graag van andere ondernemers weten hoe zij omgaan met mobiliteitsvraagstukken in hun ondernemingen. Waar lopen ze tegenaan?”

De sfeer bij de evenementen van Ondernemers in Bedrijf bevalt Bjorn goed. “Het is ontspannen, niet pusherig. Ik hoef niet zo nodig met een stapel visitekaartjes naar huis. Ik wil zaken doen met een persoon, de persoon echt leren kennen. Dat kan bij Ondernemers in Bedrijf in een ongedwongen sfeer.”

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's