home 088 - 54 375 00

amersfoort
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Vindicta

Bastiaan Al

Vindicta: Bastiaan Al
Ik ben de trotse founding father van Vindicta. Samen met mijn team heb ik in de afgelopen jaren een mooi en solide bedrijf neergezet, dat zowel personele als infrastructurele oplossingen biedt op het gebied van ICT. Mijn rol is in de jaren veranderd van meewerkend techneut naar algemeen directeur. Natuurlijk pik ik nog graag de technische krenten uit die enorme ICT-pap, zoals security en netwerkinfrastructuur. En als het druk is bij de helpdesk, pak ik ook de telefoon op. Daarnaast stuur ik het team Vindicta aan, maak offertes, kom op bezoek en ga in gesprek met potentiële opdrachtgevers.

Redding
Vindicta betekent redding. Een toepasselijke naam voor alle keren dat bedrijven en instellingen zijn ‘gered’ door Vindicta als de ICT-systemen hen in de steek lieten. Ik begon Vindicta in 2007, na tien jaar als ICT-manager bij verschillende consultancybedrijven gewerkt te hebben. In de beginjaren van Vindicta heb ik een bijzonder team van ICT-specialisten om me heen verzameld. Samen hebben wij een ICT consultancy- en hostingtak opgebouwd. Inmiddels levert Vindicta complete ICT-ondersteuning aan bedrijven inclusief cloudoplossingen. Vindicta heeft het ISO27001 certificaat sinds 2013.

Gegevensbescherming
Een uitdaging voor de toekomst wordt de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei 2018 moeten alle bedrijven voldoen aan regels die de veiligheid van persoonsgevoelige data beter waarborgen. Dit is een heel interessant onderwerp voor Vindicta, en we kunnen bedrijven bijstaan bij de implementatie hiervan.

De gezichten achter Vindicta
“Vindicta bestaat uit een team van specialisten. Op onze website www.vindicta.nl vind je al onze mensen met hun kwaliteiten en/of specialisme. Bij de inspirerende en interessante bijeenkomsten van Ondernemers in Bedrijf zul je Noeranie Ramdjan, Marketing & Sales manager, of Gijs Viester, Senior Consultant meestal tegenkomen. Wanneer mijn agenda het toelaat, sluit ik graag ook een keer aan.” 

ICT-tip voor ondernemers
Met gezond verstand kom je vaak al een heel eind! Daarnaast kunnen een paar gouden ICT-regels je een hoop problemen besparen. Zorg ervoor dat iedereen binnen je bedrijf doordrongen is van de volgende gedragsregels:

Wees alert op mails waarvan je de afzender niet kent of waarvan de berichtregel afwijkt van reguliere mailtjes. Open ze niet, maak eventueel een screenshot voor verder onderzoek en markeer de mail als spam. Geef nooit een gebruikersnaam of wachtwoord op in een mail, want je weet niet wat ermee gebeurt. Je kan het dan net zo goed meteen op Facebook zetten. Zorg dat je beveiligingssoftware up-to-date is en blijft. Voer alle updates uit of zorg ervoor dat dit automatisch gebeurt.

De laatste tip lijkt misschien een open deur, totdat je je realiseert dat een programma als Adobe Flash zo’n driehonderd updates op jaarbasis doorvoert als reactie op geconstateerde onvolkomenheden in de software. Bijna iedereen gebruikt dit programma, maar de vraag is of ook iedereen steeds netjes de updates uitvoert. Natuurlijk vergeet je dat gemakkelijk. Vandaar dat wij het doen, voor al onze klanten.

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's