home 088 - 54 375 00

amersfoort
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

Dennis en Corin van den Hoogen

Holland-Events

Wat doet Holland Events?
Holland Events creëert het WOW effect bij zakelijke evenementen met een feestelijk karakter! Dennis: “Denk hierbij aan personeelsfeesten, relatiedagen, bedrijfsopeningen en jubilea. Er is altijd iets te vieren! Ook festivals en beurzen organiseren zijn ons niet onbekend.” Holland Events is als full-service evenementenbureau onderdeel van de ID-DJ Entertainment Groep, ontstaan uit de alsmaar groeiende vraag van zakelijke opdrachtgevers.

Hoe is Holland Events ontstaan?
Sinds circa twee jaar is de groei bij (voor veel van jullie leden het bekendere) ID-DJ Entertainment zo hard gegaan, waarbij de nadruk steeds meer op de zakelijke markt kwam te liggen. Hier lag volgens ons een kans. ID-DJ Entertainment is in Nijkerk en omstreken inmiddels een bekende naam geworden. Hier weet iedereen ons wel te vinden. Om de groei van de zakelijke markt optimaal te benutten, vonden wij het belangrijk deze doelgroep goed te kunnen bereiken. De naam ID-DJ Entertainment voldeed voor ons niet meer genoeg aan de activiteiten van ons bedrijf. Het legt de nadruk op DJ’s en entertainment, terwijl wij inmiddels al veel meer waren uitgegroeid tot een evenementen- en organisatiebureau. Wij hebben toen besloten de zakelijke markt van de particuliere markt te splitsen en zo is Holland Events geboren. Volledig afscheid nemen van ID-DJ Entertainment wilden wij niet, dit blijft toch onze basis. Al met al organiseren wij events waar nog lang over wordt nagepraat.

ID-DJ Entertainment Groep
Naast de particuliere en de zakelijke tak bouwen wij aan nog veel meer activiteiten. Om dit allemaal herkenbaar en bij elkaar te houden, hebben wij dit samengevoegd onder de naam ID-DJ Entertainment Groep. De ID-DJ Entertainment Groep bestaat inmiddels uit:
-        ID-DJ Entertainment | De beste Bruiloft DJ van Nederland
-        Holland Events | zakelijke evenementen met een feestelijk karakter
-        Back tot he Wedding | Hét grootste huwelijksfeest van Nederland
-        Bruidsbeurs Nederland | De leukste “No Nonsens” trouwevents
-        Afscheids DJ | Technische en muzikale ondersteuning bij uitvaarten

Groei
De groei in het aantal opdrachten hield gestaag aan en met de groei van het werk, kwam ook behoefte aan hulp in de zaak. Vrienden hielpen mee op evenementen, Dennis’ vader kwam in de zaak voor de financiële zaken en de eerste stagiaires werden aangenomen. Inmiddels hebben Dennis en Corin 3 fulltime medewerkers in dienst, werken ze met een aantal werknemers op oproepbasis en met zzp-ers die hen door de drukte heen helpen. Tot slot leiden we elk jaar minimaal 2 stagiaires op.

Dennis en Corin van Holland Events
Dennis en Corin runnen samen het evenementenbureau Holland Events. De taakverdeling is duidelijk. Corin: “Dennis is voornamelijk verantwoordelijk voor de salesactiviteiten en de uitvoering van evenementen. Ik begeleid de stagiaires en houdt zich bezig met marketing- en netwerkactiviteiten.”

Zij kennen elkaar vanuit de Nijkerkse horeca. In 2007 zijn ze getrouwd en inmiddels hebben zij twee schoolgaande kinderen.

In 2002 is Dennis vanuit zijn passie voor muziek gestart met ID-DJ Entertainment, naast zijn vaste baan bij een keukenbedrijf. Hier is de basis van zijn sales kwaliteiten gelegd. Van verjaardagsfeestjes met de boxen van zijn slaapkamer onder zijn arm, ging het verder naar zijn allereerste bruiloft van vrienden. Hiervoor had ik toch maar een DJ set gehuurd. Toen liep het opeens veel vlotter en bleven de aanvragen voor bruiloften binnen komen. “Het werd tijd voor een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel en alles wat daarbij komt kijken. Maar nog altijd naast mijn fulltime baan”, aldus Dennis.

Corin verbleef voor haar opleiding Hoger Hotelonderwijs een tijdje in het buitenland. Bij terugkomst sprong de vonk over. Na haar opleiding heeft zij jaren in de horeca en evenementenbranche gewerkt, voordat zij ging meewerken in het bedrijf.

Na de geboorte van hun tweede kind in 2013 besloten zij de stap te wagen, zegden hun banen op en gingen fulltime voor het ondernemerschap. Corin kwam tegelijkertijd als partner in het bedrijf. Dennis was een jaar ervoor al minder gaan werken, omdat het draaien steeds minder goed te combineren was met de verplichtingen van een fulltime baan.

Ondernemerschap VS een vaste baan
“Het ondernemerschap biedt je heel veel vrijheid om je eigen tijd in te delen en zelf je eigen pad te kiezen. Heel fijn met twee kinderen in huis. Daartegenover staat dat je een grote verantwoordelijkheid draagt. Zeker nu we vaste personeelsleden hebben moeten aannemen door de groei van de laatste 1,5 – 2 jaar, maar ook dat maakt het weer interessant.”, aldus Corin  

Grootste kwaliteit van je compagnon Dennis?
Corin: “Hij is communicatief heel sterk, hij maakt heel makkelijk contact en weet mensen aan zich te binden en is een steengoede (niet opdringerige) verkoper! Daarnaast heeft Dennis voor alles een oplossing, heel creatief en niets is te gek. ”

Grootste kwaliteit van compagnon Corin?
Dennis met een knipoog: “Ze is heel knap!” Serieus: Corin is goed in het hele traject, van aanvraag tot uitvoering en daar komt heel veel bij kijken. Daarnaast weet ze ons online en offline zichtbaar te maken zodat we een begrip zijn in Nijkerk en worden in Holland!

Waar zijn jullie het meest trots op?
In koor: “Privé: Op onze kinderen!” Zakelijk: “Ons bedrijf en dat is een écht bedrijf. Het leukste is; we zijn met niks begonnen. We hebben alle vastigheid achter ons gelaten en we hebben dit bedrijf volledig met eigen centjes opgezet! Fantastisch om van ‘in mijn eentje’ plaatjes draaien tot een organisatie die nu staat. Daar zijn we heel trots op!“

Van wie heb jij het meest geleerd?
Dennis: Van Mark en Bart Eigenhuis, mijn werkgevers bij Eigenhuis Keukens. Ik ben op jonge leeftijd bij hen begonnen als keukenverkoper en mensen hebben daarbij vertrouwen nodig. Ik wil iets goeds afleveren en afronden.

‘Als je een keuken kan verkopen kun je alles verkopen’. De trechtertechniek is mij het meest bijgebleven. Dat je van vragen aan de klant tot een mooi aanbod komt en dat ze zeggen: “Dennis we doen het en we hebben er nu al zin in”

Zo gaat het ook met de gesprekken met de opdrachtgevers, je bouwt een band op en maakt de opdracht concreet zodat ze het al helemaal voor zich zien.

En jij, Corin?
Corin heeft niet echt een mentor.“Al heb ik ook regelmatig met Mark om de tafel gezeten in het begin, wat erg leerzaam was”. Ook kan ik veel van Dennis zakelijkheid en vooruitstrevendheid leren! Daarnaast volg ik graag cursussen en webinars om mijzelf te blijven ontwikkelen. Dit varieert van de verplichte BHV cursus tot social media cursussen.

Holland Events staat over 5 jaar…
Corin: “Dan zijn we de grootste in het midden van het land.” Dennis vult aan, “van Nederland!”

Waarmee onderscheidt jullie bedrijf zich van anderen?
Wij doen alles, niet alleen de grote evenementen of alleen een DJ, maar ook de kleinere en knusse opdrachten nemen wij aan. Deze variatie vinden wij mooi, want elk soort opdracht heeft zijn eigen charme.

 

 

 

vorige pagina

Andere interviews...

Actief in de regio's