home 088 - 54 375 00

Ondernemers
in bedrijf

aanmelden lidmaatschap

De boer op!

Bedrijfsbezoek De Melktap

Beste ondernemers,†

Het programma van het event van 19 april was zo bijzonder van samenstelling dat we deze terugblik graag delen met alle leden van Achterhoek in bedrijf. Wij wensen je veel leesplezier en kunnen jullie zo ook laten weten wat er allemaal mogelijk is in Geesteren.

Wij, als regiomanagers, kijken terug op een zeer geslaagde avond. En dat is zeer zeker te danken aan de gastvrije ontvangst van Claudy en Wily Erinkveld, maar ook aan alle ondernemers die gisteravond naar de Melktap zijn gekomen (met de auto en op de fiets).

Deze warmste 19 april ooit startte met een extra voorprogramma. Na de lekkere pannenkoeken bereid met meel van de molen uit OERdorp en verse melk van de Melktap begon de rondleiding met tractor en luxe huifkar. Wij zijn in een rondrit van een uur bij 5 bijzondere ondernemers uit OERdorp te gast geweest. OERdorp staat voor Oorspronkelijk Eerlijk Regionaal en dat was het!

Stop 1: bij de molen in dorp Geesteren vertelde de molenaar en tevens onze gids over zijn werk.

Stop 2: bij Wijnhoeve Kunneman bood Jan Zieverink ons te midden van wijnvelden een glas Mojís Kieken Wit aan. Hij vertelde over de wijncoŲperatie.

Stop 3: bij HertenHoeven De Lavei mochten we in de stal kijken en vertelde Ruud Geerlings ons het bijzondere verhaal van zijn hertenfokkerij.

Stop 4: bij Zorg- en bloemenboerderij de Scholte vertelden moeder en dochter over 1 hectare bloemen en de mogelijkheden tot workshops in hun zorgbedrijf.

Stop 5 :bij Versboerderij Daalwiek vertelde Evelien ons over het kaas en zuivelbedrijf onder het genot van een stukje rauwmelkse kaas.

Bij terugkomst hadden de overige leden zich reeds verzameld voor de ontvangst met koffie drinken in de koeienstal.

Wily Erinkveld vertelde over zijn melkvee en beleefboerderij. Hij heeft net als de bezochte OERdorpondernemers gekozen naast het basisbedrijf andere activiteiten te ontplooien om zo meer omzet te kunnen genereren. Zo is ook de mooie boerengolfcourt ontstaan. Met tips en trics van de boerengolfkampioenen konden we een mooi rondje maken waarbij het nog niet meeviel om dat bal uit het gras te slaan.

De Slimste Weg zette ons nog even echt aan het denken. Na een inspirerend praatje van Peter Post namens het burgerinitiatief De Slimste Weg (www.deslimsteweg.nl) mochten we zelf in groepjes van 6 aan de slag. Groen asfalt, een slowfoodrestaurant (i.p.v. fastfood), een bomenlaan en nog veel meer mooie ideeŽn kwamen boven.†

Tot slot nog samen een drankje met lekkere hapjes van Claudy buiten op het terras.

Een rondje OERDORP als bedrijfsuitje kun je van start laten gaan vanuit beleefboerderij de Melktap.

www.demelktap.nl

www.oerdorp.nl

vorige pagina

Aanmelden evenement

Ben je lid?   
1 persoon    2 personen    3 personen

Actief in de regio's